Jonas Van Geel presenteert 'Holland-België', maar wordt het ook uitgezonden?

photo_news
Jonas Van Geel en Wendy van Dijk presenteren samen binnenkort de spelshow Holland-België. Die is volgende maand al op televisie te zien. Althans in Nederland toch. Bij ons is het nog niet zeker of het wordt uitgezonden.

Wendy en Jonas omschrijven Holland-België als een 'ludieke quiz'. Een team uit Nederland neemt het op tegen een team uit België, beide krijgen vragen over onder meer 'vooroordelen, taalissues en culinaire issues'. Het Nederlandse team wordt gevormd door captain Jandino Asporaat, Ruben Nicolai en Jan-Jaap van der Wal. Voor België trekken actrice Ruth Beeckmans en acteur Sven de Ridder onder leiding van Philippe Geubels ten strijde.

Wendy is ervan overtuigd dat Nederland uiteindelijk als winnaar uit de bus komt. "Ik denk echt serieus dat als het erom spant wij net een stukje fanatieker zijn, want wij gaan door tot het gaatje", zei de blondine tegen RTL Boulevard. "Net zoals bij het EK hè", reageerde Jonas meteen. "Die is echt onder de gordel", vond Wendy.

Op de Nederlandse persvoorstelling klonk het allemaal nog heel leuk, maar het is helemaal nog niet zeker of VTM 'Holland-België' ook zal uitzenden. "Het gaat hier om een Nederlandse productie waarvoor Vlaamse namen zijn gevraagd", zegt VTM in een reactie aan Gazet Van Antwerpen. "Wij hadden er vanuit VTM niets op tegen dat Jonas Van Geel dit zou presenteren, want het gebeurt wel vaker dat Vlaamse gezichten in Nederlandse programma's opduiken. Of en wanneer wij dit specifieke programma al dan niet gaan uitzenden bij VTM, is vandaag echt nog niet aan de orde. Daar kunnen we dus op dit moment geen uitspraken over doen."