Jon Stewart stopt met The Daily Show

Jon Stewart
AP Jon Stewart
De populaire Amerikaanse komiek Jon Stewart stopt met The Daily Show. Dat heeft de zender Comedy Central bekendgemaakt nadat de presentator het nieuws gisteren in de opname van zijn eigen show naar buiten had gebracht. Stewart houdt er later dit jaar mee op.

Stewart is sinds 1999 de presentator van het satirische nieuwsprogramma en zorgde ervoor dat het programma steeds toonaangevender werd. Sindsdien won de show maar liefst 19 Emmy Awards. Elke uitzending trekt meer dan een miljoen kijkers.

Wat Stewart hierna gaat doen en wie hem opvolgt is nog onduidelijk

"Geniale komiek"

Het is het tweede grote verlies voor de zender Comedy Central. Vorig jaar vertrok Stephen Colbert om de late night show van David Letterman te gaan presenteren. Het is nog niet duidelijk wat Stewart hierna gaat doen.

De zenderbaas noemt Stewart een "geniale komiek" met veel talent die altijd deel zal blijven uitmaken van de Comedy Central-familie. Wanneer Stewart voor het laatst te zien zal zijn, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk wie hem opvolgt.

Stewart begon zijn carrière als cabaretier. Daarnaast speelde hij rolletjes in films als 'Big Daddy' en 'Playing By Heart'.

Jon Stewart met een van de vele Emmy Awards die hij won.
AFP Jon Stewart met een van de vele Emmy Awards die hij won.