John Leo is de eerste winnaar van ‘The Voice Senior’

John Leo en Walter Grootaers.
Medialaan John Leo en Walter Grootaers.
John Leo mag zich vanaf nu The Voice Senior noemen. Walter Grootaers is dus een gelukkige coach, want hij heeft John de voorbije weken naar de overwinning begeleid. De zanger van 66 uit Geel won de eerste editie van de talentenjacht voor 60-plussers. Hij mag nu een nummer professioneel opnemen en gaat naar huis met een bonus van 10.000 euro.

In de finale waren nog 8 stemmen in de running. John bracht daarin 2 nummers. In de eerste ronde kon hij met ‘De Clown’, de klassieke tearjerker van de Nederlander Ben Cramer, zijn coach Walter Grootaers ervan overtuigen hem naar de volgende ronde te sturen. Walter moest toen zijn andere poulain Karel laten gaan. Naast John gingen ook Lou van team Dana, Rita van team Helmut en François van team Natalia door naar de laatste fase.

(lees verder onder de video)

In die beslissende ronde bracht John Leo de klassieker ‘Love is All’ van Malcolm Roberts. Voor Walter was hij simpelweg de beste van de vier. “Hij heeft een stem en hij kan ze gebruiken. Daar moet ik eerlijk in zijn.” En Johns interpretatie kon ook Klein Vlaanderen overtuigen. Want het waren niet langer de coaches, maar deze onafhankelijke jury van 150 Vlamingen die uit de 4 topfinalisten één winnaar moesten kiezen. John wint dus de eerste The Voice Senior. Host An Lemmens riep op het einde van de finale andere senioren die goed kunnen zingen meteen op om zich via vtm.be in te schrijven voor een volgende editie van ‘The Voice Senior’.

John Leo wint ‘The Voice Senior’.
Medialaan John Leo wint ‘The Voice Senior’.51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • machteld vandenbroecke

  voor mij waren het allemaal winnaars, mooi programma kijk uit naar volgende keer, eindelijk eens liedjes van vroeger

 • Cecarine De Smet

  Hij heeft een goede stem, maar geen terechte winnaar. Iemand die al jaren muziekervaring heeft zou niet mogen deelnemen aan dit programma. Dit is niet eerlijk t.o.v. de andere kandidaten. Voor mij is Michel de winnaar!!

 • Erwin Cauwenbergh

  Terechte winnaar. Proficiat.

 • desruelles sonja

  Ik vind het niet eerlijk hij heeft vroeger al gezongen zo kandidaten zouden niet mogen mee doen want die hebben al zangles gevolgd ,ook zat er een kandidaat bij die 100 optredens heeft dat is vals spelen tegen over de kandidaten die nog nooit opgetreden hebben .

 • danny verbeeck

  Oubollig ? Neen , tijdloos . En terecht perfect en kwalitatief . Proficiat !!