Johan Museeuw speelt zichzelf in film 'FC De Kampioenen'

BELGA
Niet alleen Mike Verdrengh speelt een opvallende gastrol in de eerste film van 'F.C. De Kampioenen', ook Johan Museeuw zal als wielerkampioen straks opduiken in de Franse avonturen van 's lands populairste tv-voetbalploeg. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De opnames met Museeuw moesten door het slechte weer worden uitgesteld toen de filmploeg op de Mont Ventoux scènes met 'De Leeuw' en Marcske moest draaien. "Maar uiteindelijk werd vorige week alles ingeblikt", vertelt Johan. "Een geluk, want afgelopen weekend maakte ik een ferme smak tijdens de vijfde wielereditie van de 24 uur van Zolder. Met mijn kwetsuur zou ik nooit de spectaculaire scènes op de Ventoux hebben kunnen draaien. En neen, ik mag niks verklappen over die stunts."

Het verhaal
De Kampioenen worden uitgenodigd door een oude vriend van voorzitter Boma voor een vriendschappelijke wedstrijd in het zuiden van Frankrijk tegen het plaatselijke Saint-Tintin. Wat een leuke reis moest worden, loopt echter helemaal fout met Fernand Costermans als reisleider.

De film van 'FC De Kampioenen' loopt vanaf woensdag 18 december in de bioscopen.