Exclusief voor abonnees

Jeroen Meus vervangt Bart De Pauw: "Ja, ik heb verwijten gekregen. Maar dankzij mij is de quiz gered"

JEROEN MEUS PRESENTEERT 'TWEE TOT DE ZESDE MACHT'

Jeroen Meus gaat 'Twee tot de Zesde Macht' presenteren
VRT/Fotomontage HLN Jeroen Meus gaat 'Twee tot de Zesde Macht' presenteren
Acht jaar nadat hij met 'Dagelijkse kost' begon en zich opwerkte tot de populairste tv-kok van Vlaanderen, neemt Jeroen Meus (40) er nog een uitdaging bij. Hij volgt Bart De Pauw op als presentator van 'Twee tot de zesde macht'. "Lijkenpikkerij? Dankzij mij is de quiz gered."

Hij stond onlangs nog in Spanje in de potten te roeren voor 'Dagelijkse zomerkost'. "100% goesting, 0% stress", omschreef hij het. Maar binnenkort gaat Jeroen Meus een nieuwe, bikkelharde uitdaging aan. Hij wordt de presentator van 'Twee tot de zesde macht' en volgt zo de in ongenade gevallen Bart De Pauw op. De tv-kok heeft er al enkele testopnames opzitten. "Ik heb twee proefafleveringen mogen inblikken. Eén keer een perfecte vlucht, één keer met luchtzakken - maar twee keer goed geland", steekt Meus van wal. 

"Na de opnames was ik bekaf. Ik kan me niet herinneren dat ik bij opnames ooit zo 'paraplu' ben geweest. Ik had me op verschillende manieren voorbereid. Eén keer tot in de absurde details, één keer oppervlakkig. Om te onderzoeken waar mijn ondergrens lag. Niet onbelangrijk, want ik moest weten waar en wanneer ik tegen de muur zou knallen. 'Dagelijkse kost' zit perfect in mijn vingers. Bij 'Twee tot de zesde macht' zal ik me héél goed moeten voorbereiden. Maar dit is zo'n zalige uitdaging. En alle partijen zijn het erover eens: ik moet dit doen."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • francois demunter

  Zijn kookprogramma's zijn tegenwoordig al niet meer om aan te kijken, hetgeen ons dan als belastingbetaler nog veel geld kost. Quizmaster ???????????? Als hij op TV komt zappen wij weg.

 • Anne Kastelijns

  De Quiz gered door jou?! Ik keek alleen omdat De Pauw dit presenteerde, jij bent geen presentator. Het stopte op het moment dat Bart ZIJN programma niet meer mocht doen.

 • Paul Velghe

  Krijgt het een beetje hoog in zijn bol. Wie zou zijn beschermheer zijn bij de vrt ? Schoenmaker blijf bij uw leest. De arrogantie druipt eraf.

 • annie laureys

  Man toch blijf bij uw potten en pannen

 • Rita Baele

  Doe het goed wij steunen u voor dat programma