Jeremy Paxman stopt ermee: zijn scherpste interviews op een rij

Jeremy Paxman vindt het na 25 jaar 'Newsnight' wel genoeg geweest
GETTY Jeremy Paxman vindt het na 25 jaar 'Newsnight' wel genoeg geweest
Triest nieuws voor wie houdt van interviews zo scherp als een Zwitsers zakmes: Jeremy Paxman hangt zijn microfoon aan de haak. De BBC-presentator van 'Newsnight' vindt het na 25 jaar wel genoeg geweest en wil op zijn 63e naar bed op hetzelfde uur als 'normale mensen'. Wij zetten zijn meest tot de verbeelding sprekende interviews op een rij.

1. Paxman vs Michael Howard
Zijn beroemdste interview is zonder twijfel dat met Michael Howard, op dat moment minister voor de Britse conservatieve partij. Paxman blijft keer op keer dezelfde vraag herhalen en noemt zijn gesprekspartner meermaals niet capabel. Howard blijft stoïcijns en rond de vraag dansen.

2. Paxman vs Paul Mason
Ook zijn eigen collega's ontkomen er niet aan. "Oh come on Paul, it was hardly the entirely complete population of Athens on the street", zegt hij tegen BBC-economie-journalist Paul Mason.

3. Paxman vs William Hague
Willam Hague, voorzitter van de Conservatieve Partij, moet zich verantwoorden voor het belastingbeleid van Lord Ascott, en Paxman blijft maar vragen: "Heb je het hem gevraagd? Waarom heb je het hem niet gevraagd? Vraag het hem gewoon? Heb je het hem gevraagd?..."