Jeremy Clarkson verontschuldigt zich na laatste Top Gear

BBC
De vroegere presentator van Top Gear, Jeremy Clarkson, heeft zich verontschuldigd bij zijn fans na de uitzending van zijn laatste aflevering. "Het spijt me dat het zo moest eindigen", klinkt het op Twitter.

Gisterenavond werd de laatste Top Gear-aflevering met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May uitgezonden. Het trio was al jarenlang de succesvolle rode draad door het erg populaire BBC-programma. "Heel erg bedankt voor al jullie steun en aanmoedigingen doorheen de jaren. Het stemt me verdrietig en het spijt me dat het zo moest eindigen", verontschuldigde de presentator zich op Twitter.

Clarkson werd eerder dit jaar ontslagen door de BBC nadat hij een van de producers een klap verkocht tijdens een aanvaring. Het enfant terrible had al heel wat incidenten op zijn kerfstok staan - waaronder een diplomatieke rel met Argentinië - en zijn contract werd beëindigd. Ook James May en Richard Hammond, die de laatste aflevering letterlijk presenteerden met een olifant in de kamer, stapten uiteindelijk op. Ook deze laatste begaf zich op Twitter om zijn fans te bedanken.

Chris Evans zal de nieuwe presentator van Top Gear worden; hij gaat via open audities op zoek naar medepresentatoren. Er wordt gefluisterd dat het voormalige trio een concurrerend autoprogramma zal maken bij zender ITV.