Jean-Pierre Van Rossem krijgt film over zijn leven: "Het wordt zijn testament"

Jean Pierre Van Rossem
Jean Pierre Van Rossem
Jean-Pierre Van Rossem (72) vult binnenkort het rijtje van de bende-Haemers en Danny Vanhamel aan in de reeks van Peter Boeckx. Zo krijgt de econoom binnenkort een verfilming van zijn levensloop. 

Er valt genoeg te vertellen over Van Rossem, die in de jaren '70 in de cel belandde voor valsheid in geschrifte. Destijds was hij ook verslaafd aan heroïne. Daarna kwam hij met het beruchte Moneytron, een beleggingsbedrijf dat de koersen van de beurs zou kunnen voorspellen, maar in realiteit meer in de buurt kwam van oplichterij. Ook Moneytron leverde hem uiteindelijk vijf jaar cel op. 

‘Geen gezwijn, stem libertijn’

Van Rossem bleef ook niet onbesproken als politicus. Zijn libertijnse partij R.O.S.S.E.M sleepte zowaar drie zetels in de Kamer en een in de ­Senaat in de wacht. Toen koning Albert in 1993 de eed aflegde, galmde Van Rossems "Vive la république d’Europe" door de zaal... 

De laatste jaren heeft de man echter geen grootse plannen meer. Naar eigen zeggen heeft hij vorig jaar euthanasie aangevraagd. Normaal gezien zou hij in 2017 het leven laten, maar speciaal voor Boeckx blijft hij nog wat langer. "Het zal zijn testament worden", zo legt de tv-maker uit.

De documentaire zal ten vroegste dit najaar op Vier te zien zijn. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRANCIS vanoverschelde

  Voor minister stem ik direct op hem. Weg met die luizen als Weyts

 • Marc Spandel

  Deze excentriekeling vloog in de cel wegens 'schriftvervalsing' en ambtenaren van de NMBS pleegden 'bewijsbaar' allerlei criminele schriftvervalsing en vliegen nooit de bak in maar worden 'gesteund' door de Belgische justitie! Vraag is dus hoe dit kàn! Ach ja... de 'Belgische' politieke maffia natuurlijk.

 • Louis Bouduin

  Dat is wat tv en nu dus sociale media van een mens maken. Meneer van Rossem zou vroeger hooguit als een dorpsgek of een rariteit worden beschouwd; tegenwoordig maken ze er tv figuren van. Maar ik gun hem een mooi afscheid.

 • raf degryse

  De rebel van de twintigste eeuw . Lef had hij meer dan genoeg en durfde opkomen voor alles wat hij verkondigde .Wat drijft een mens om dat te doen? Zit dat in de genen ,wie zal het zeggen .Toch markant figuur die zeker een mooie verfilming zal nalaten voor zijn nageslacht

 • Edmond Dillien

  Daar zaten we dus op te wachten, of toch misschien niet?