Jani overleefde deze zomer op het nippertje een operatie: "De dokters zagen de kans groot dat het misliep"

Jani Kazaltzis
VRT Jani Kazaltzis
Modegoeroe Jani Kazaltzis (39) overleefde afgelopen zomer op een nippertje een operatie. Wat begon als een doodgewone verwijdering van wijsheidstanden, verergerde en tijdens de derde operatie vreesden de dokters even voor het ergste.

In 'Het zomert met…' vertelt Jani over de operatie aan zijn wijsheidstanden, die hem deze zomer bijna fataal was geworden. Hij maakte van zijn vrije zomerdagen gebruik om twee wijsheidstanden te laten weghalen, maar zijn herstel verliep niet zoals gepland. “Eenmaal thuis hing mijn bed vol bloed, mijn stem was weg en ik dacht: dit klopt niet”, vertelt hij tegen Bruno Wyndaele. “Ik heb mijn lief wakker gemaakt en op een briefje geschreven ‘breng mij nu naar het ziekenhuis’, want ik kon niet meer praten.”

Jani werd opnieuw geopereerd, maar zijn kaak bleef opzwellen. In een ander ziekenhuis werd de ernst van de situatie al snel duidelijk, het bleek om een zware bacterie te gaan. Jani had een abces dat was uitgespreid naar zijn hart en longen en werd voor een derde keer geopereerd. “We hebben ons veel zorgen gemaakt. Op een gegeven moment zeiden de artsen tegen mijn vriend: ‘Er is een grote kans dat het misloopt.’”

Intussen is Jani herstellende, maar hij heeft er wel een schrik voor operaties aan overgehouden. “Ze zeggen wel dat het een kleine operatie is, maar ik denk dat geen enkele operatie klein is. Er is altijd een risico aan verbonden. Ik ga dus geen facelift meer laten doen.”

Zijn vriend

Verder vertelt hij Bruno over zijn eerste kus met een meisje en over zijn Griekse zomers. Verhuist Jani ooit naar Griekenland? “Ik denk dat ik dat wel tof zou vinden om daar zes maanden per jaar te wonen. Dat is heel bijzonder als migrant, zelfs al ben je er niet geboren. Ik kan wenen van geluk als ik uit het vliegtuig kom.”

En over zijn plotse beroemdheid: “Beroemdheid is een inbreuk op je identiteit. Ik zat op een feestje en er komt een vrouw op me af en zei ‘amai jij bent saai in het echt’. Ik heb het onthouden omdat het me raakte. Entertainment is altijd blijven lachen.” Tot slot praat hij met Bruno over zijn lief, die niet in de media wil komen. “Hij is een hele mooie man. Ik zou graag met hem op de cover staan, maar hij wil niet. Over 10 jaar moet hij dat niet meer vragen. Ik ga niet meer op de cover met een oude zak.”

Het zomert met Jani Kazaltzis: dinsdag 21 augustus om 21.20 uur op Eén.
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Maria Briers

  Welk was het eerste ziekenhuis dan?

 • els de Loof

  Jani ik vind je een toffe jongen.

 • an Vanautgaerden

  Wat ben ik blij dat jani het overleefd heeft, in elk ziekenhuis is er kans op besmetting met de ziekenhuisbacterie( denk aan de kapper die face lift liet doen) daarom wordt je naar het schijnt erg afgekoeld tijdens de ingreep en moet alles uiterst steriel gebeuren...je bent een supertof kerel jani en blij dat je er nog bentUiteindelijk had je toch een beschermengel ❤️

 • Ilse Verlinden

  Je hebt niet te kiezen of het al dan niet een operatie wordt. Als de wortels te diep zitten, moet je onder narcose.

 • marie-rose Decabooter

  Spoedig herstel Jani.Gelukkig dat je er nog bent.Kijk graag naar je programma vind het altijd leuk je kent iets van mensen te kleden.Doe zo verder.