James May: "Door hitserie 'Top Gear' werden we lui"

anp
Voormalig Top Gear-presentator James May (53) vindt het een wonder dat hij, Jeremy Clarkson en Richard Hammond het ruim twaalf jaar met elkaar hebben volgehouden. De Brit bekent dat ze in het laatste seizoen lui werden. "Het is goed dat we aan een nieuw project zijn begonnen", zegt hij in de Radio Times.

"We moeten nu twaalf afleveringen per seizoen schieten. Dat is hard werken. En we zijn ook ouder geworden, vroeger hadden we meer energie", vertelt May. "Bij Top Gear deden we maximaal zes of zeven afleveringen en daar werden we nogal lui van. Eigenlijk is het een wonder dat we het zo lang hebben uitgehouden."

'Top Gear' kwam in 2015 tot een einde, nadat het legendarische trio afscheid nam. Het contract van presentator Clarkson (56) werd niet verlengd door de BBC, omdat hij een van de producers, Oisin Tymon, zou hebben geslagen. May en de 46-jarige Hammond bleven trouw aan hun vriend en vertrokken ook.

Nieuwe show
Inmiddels is het drietal bij Amazon, de tegenhanger van Netflix, in dienst. Voor het Amerikaanse bedrijf maken ze een nieuwe autoshow: 'The Grand Tour'. Enkele landen als Japan, Duitsland en Oostenrijk konden het programma in november al zien. De eerste aflevering brak direct het streamingrecord.