James Cooke maakt docureeks over terminale mensen

VIER
James Cooke (35) houdt van het leven, maar beseft dat het eindig is. Met ‘Leef!’, een nieuwe docureeks voor VIER, wil hij sterven bespreekbaar maken. In het programma komt hij in contact met terminale mensen die de dood recht in de ogen kijken. “De dood staat ons allemaal te wachten”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Het programma krijgt de positieve titel ‘Leef!’ omdat het ondanks het beladen onderwerp geen beladen programma zal zijn. “Zo willen we aantonen dat je het thema ook anders kunt benaderen”, klinkt het. James zal een week inwonen bij de mensen die hij volgt. Bij ‘Gert Late Night’ heeft de presentator immers gemerkt dat mensen dan sneller ontdooien. “Het maakt een wereld van verschil als je samen opstaat en gaat slapen.” In het programma zal James ook proberen om de onvervulde wensen van de terminale mensen te vervullen. “We gaan proberen om hun dromen waar te maken.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jan van dijck

    Wanneer begint dat programma ?

  • hoornaert Vincent

    Alweer een jank programma maar daar hou ik van. Hoe doet je eventjes stilstaan bij het leven en alles wat meer te relativeren.