Jaak Van Assche kijkt uit naar terugkeer van ‘F.C. De Kampioenen’: “Nieuwe afleveringen maken is niet meer dan logisch”

Jaak Van Assche
Joel Hoylaerts / Photonews Jaak Van Assche
Binnenkort is Jaak Van Assche (79) opnieuw in de nieuwe afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ te zien als Fernand Costermans - tussen zijn tv-werk voor ‘Familie' en ‘De zonen van Van As’ door. In Het Nieuwsblad vertelt de acteur dat hij nooit begrepen heeft waarom de reeks in de eerste plaats werd afgevoerd. 

“Als de VRT er destijds de stekker niet had uitgetrokken, hadden we nu al dertig seizoenen gemaakt", vertelt Jaak Van Assche. “Ik heb het afvoeren van de reeks nooit begrepen. Het was een van de weinige eigen producties van de VRT en ze verdienden er royaal aan. Nieuwe afleveringen maken is niet meer dan logisch." En dus staat Jaak binnenkort opnieuw op de set van ‘F.C. De Kampioenen’. Verwacht wordt dat de nieuwe afleveringen al begin volgend jaar te zien zullen zijn. Er is dus haast bij. Maar de acteur let erop dat hij ook af en toe op de pauzeknop duwt. “Op mijn leeftijd waak ik erover dat ik nooit twee projecten tegelijk doe", geeft hij toe. “Tijdens de opnames van de Kampioenen-film was er een break bij ‘Familie’, en ook tijdens ‘De zonen van Van As’ verwachtten ze mij even niet bij ‘Familie’.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Verbeeck

    Eerst afwachten of de VRT het geld heeft , met de besparingen die men aankondigt zal men dit misschien moeten herbekijken . Er zullen er wel zijn die hier goed betaald willen voor worden om mee te doen .

  • Henri Jordens

    Dat men nog geld geeft voor zo een herhaling van een herhaling die zo uitgemolken zijn dat ze afgezaagd en slaamverwekkend zijn geworden. Reeds jaren het aanzien niet meer waard.

  • goethals michel goethals

    U heeft al mijn steun voor dit fantastich verhaal....als Marijn in de lagere school zat bij de broeders van liefde in Brakel zat ik er ook.....dus altijd interesse geweest.Spijtig dat er geen dialect gesproken word.....ik ben 60 jaar weg uit Brakel en vandaag nog horen de mensen dat ik daar uit de streek kom......ik vind dit heerlijk