Is dat een IS-vlag op de Londense gay pride? Nee, CNN, dát zijn buttplugs

Arme CNN-correspondente Lucy Pawle in Londen: zij dacht nieuws te hebben gemaakt met het spotten van een IS-vlag op de gay pride-vieringen in Londen. Tegenvaller voor haar, het was een parodie met een assortiment dildo's en buttpluggs.

CNN bracht verslag uit van de reacties op de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is niet in strijd met de Amerikaanse grondwet, oordeelde het hoogste rechtsorgaan van het land vrijdag.

Ook in Londen werd er gevierd op de gay pride, met de nodige attributen en vlaggen. Lucy Pawle, CNN-correspondente in Londen, had echter iets vreemds opgemerkt: was dat daar niet de zwarte vlag van Islamitische Staat (IS)? En is dat niet dezelfde terreurorganisatie die homo's van gebouwen gooit?

Dat was nieuws dat een minutenlang item verdiende, oordeelden ze bij CNN. Eén ding had Pawle juist: "Als je goed kijkt naar de vlag, zie je dat het geen Arabisch is." Het zou even goed "gobbledegook" (koeterwaals, nvdr) kunnen zijn, oordeelde ze. "Maar het is zeer duidelijk de vlag van IS."

Niet dus: een vrolijke frans stond te zwaaien met een gepariodieerde versie van de vlag. Die stond vol met seksspeeltjes, dildo's en buttplugs. "Het lijkt alsof ik de enige ben die dit heeft opgemerkt", aldus nog Pawle. "En niemand lijkt zich vragen te stellen of er op te wijzen."

Waarna, zo gaat dat dan, het internet zich uitleefde op CNN en Pawle. De omroep haalde het filmpje gisteren toch maar offline. Of hoe ze daar al bij al toch nog nieuws maakten.

'Als je goed kijkt naar de vlag, zie je dat het geen Arabisch is'