Ingeborg is helemaal terug: "Er zijn te veel kamerplanten op tv"

Eén
Ingeborg Sergeant is weer hot. Sinds ze zich vorige week nog eens op tv liet zien en ze er een ongeziene uitbarsting van vreugde op de kijker losliet, staat het internet bol van de lovende reacties. "Geef die vrouw opnieuw een eigen tv-programma!" Maar weinig kans dat ze dat zelf wil. Want de showbizz is een wel héél ver begrip geworden sinds ze in 2006 als leading lady van de VTM de deur achter zich dichtsloeg.

Geen doortocht op tv die vorige week zo hard opviel als die van Ingeborg. Aan tafel bij Lieven Van Gils sprong ze van blijdschap net geen gat in het plafond, toen Laura Tesoro als allerlaatste werd afgeroepen voor de finale van Eurosong. Een onverwachte vulkaanuitbarsting was er niks tegen. Een nieuwe internetsensatie was geboren: het filmpje van zoveel ongeremde ontlading is intussen al ontelbare keren bekeken.

Niet dat ze de fuzz zelf zo goed snapt. "Want dat was toch maar gewoon meeleven?", zegt ze thuis in Sint-Kruis bij Brugge, in haar tot meditatiecentrum omgebouwde, landelijke villa. "Meer was het echt niet, hoor. Als hoogsensitief persoon voel ik heel veel van wat de ander voelt. Ik voelde dus de enorme opluchting van Laura én die van een miljoen Vlamingen die vol spanning naar televisie zaten te kijken. Want we zijn allemaal energetisch verbonden. En ineens voltrekt zich daar een wonder. En zit ik gewoon helemaal in het moment blij te zijn!"

Jan De Meuleneir/PHOTONEWS

Jij noemt dat dus: gewoon meeleven?

"Ja. Iedereen vindt mijn reactie uitzonderlijk, maar voor mij is dit een normale manier van uiten. Ach, er zijn gewoon te veel kamerplanten op tv. Weet je wat het ook is? Mensen zijn tegenwoordig collectief verdoofd, verslaafd aan ongezonde dingen. Zitten aan de Prozac, aan de pillen, aan drugs en drank. Ze gaan naar de huisarts om te zeggen dat ze verdrietig zijn omdat hun lief het is afgebold en direct, vlam: verdoving. Tja, als je dan iemand zoals ik gewoon gelukkig en voluit ziet gaan, vinden mensen dat dus blijkbaar vreemd. Terwijl ik net helemaal in het leven sta en vrijer ben dan ooit sinds ik met televisie ben gestopt."

"Mijn zoon Robin (22) zei daags na mijn passage bij Van Gils: 'Moeder, je bent een hit op het internet! Maar je schreeuwde wel heel hard op tv.' Waarop ik zei: 'Je kent me toch? Als ik gelukkig ben, ben ik diep gelukkig en als ik verdrietig ben, ben ik diep verdrietig.' Voilà."

Eén

LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW MET INGEBORG IN ONZE PLUSZONE VOOR ABONNEES. PROEF NU VIJF WEKEN VOOR 1 EURO