Ga naar de mobiele website
^ Top

Inge zit al 27 jaar in een rolstoel en danst met Koen Wauters: "Het gevoel dat hij me geeft is veel waard"

Medialaan
Vorige week was heel Vlaanderen ontroerd door Hannelore die op haar elektronische beenprotheses Machu Picchu beklom. Vandaag staat Koen Wauters met 'overwinnaar' Inge voor een heel andere uitdaging. Zij zit al 27 jaar in een rolstoel en wil zich voor één keer een volwaardige danspartner  en op en top vrouw voelen. Daarvoor moet Koen Wauters ook uit zijn comfortzone treden, maar slaagt gelukkig met glans.

Inge (29, Gent) was amper 2 toen ze haar rug brak tijdens een auto-ongeluk. Hoewel haar rolstoel haar niet verhindert om dingen te bereiken, toch heeft ze haar grote droom nooit kunnen waarmaken. Al dansend zich op en top vrouw voelen. In Over 'Winnaars' zie je hoe Koen Wauters haar in de winter van 2016 vraagt of ze met hem wilde deelnemen aan Para Dance Sport Mainhattan Cup. Het duo heeft zes maanden om zich voor te bereiden op de internationale danswedstrijd in Frankfurt.

Gegiechel

De voorbereidingen lopen niet meteen van een leien dakje. Voor zowel Koen als Inge gaat een hele nieuwe wereld open. Ze oefenen nog maar de eerste basismoves of ze kunnen zich al niet meer serieus te houden, met flink wat geschater en gegiechel tot gevolg.

Hersenschudding

Op het Belgisch Kampioenschap rolstoeldansen beseft Inge dat de lat erg hoog ligt, dus halen zij en Koen er topchoreografe Isabelle Beernaert bij. De oefensessies samen gaan redelijk vlot, tot Inge een smak tegen de grond maakt en Koens hart even stil blijft staan. Ze houdt er een hersenschudding en een helse schrik aan over. In die eerste repetitie na de val overheerst de angst bij de danspartners.

Te dominant

Drie weken voor de wedstrijd komen experts Jef en Leona een kijkje nemen. Hun oordeel is duidelijk: de dans is top, maar Koen is te dominant en Inge mag best wat meer aandacht opeisen. Haar gezicht spreekt boekdelen, de kritiek valt zwaar.

Romantisch diner

De avond voor hun performance gaan de twee nog romantisch dineren en dan wordt duidelijk hoe het duo naar elkaar is toegegroeid in die zes maanden. Inge: "Vanaf het begin konden we met elkaar lachen, en ik vond het ook niet raar dat je mij aanraakte. Onze samenwerking was zo intens."

Tranen

De dans van Koen en Inge is er eentje om van te snoepen. De jury is getuige van een erg passioneel samenspel, ze lijken wel een dolverliefd koppeltje op de dansvloer. Inge is ontzettend blij met haar prestatie: "Ik wist niet dat ik tot zoiets in staat was. Ik heb wel stiekem genoten. Mensen keken me aan, maar voor de eerste keer voelde dat aan als iets positiefs." De twee vallen elkaar in de armen en de tranen vloeien. Achteraf getuigt Inge over de transformatie die ze doormaakte: "Ik voel nog altijd die energie stromen. Dat zit nog altijd in mijn lijf. Koen heeft mij het gevoel gegeven dat ik een gelijkwaardige danspartner ben. Die gelijkwaardigheid is enorm veel waard voor mij." Wat ze van hun derde plaats in Frankfurt vinden? "Het is een prijsbeest", prijst een trotse Koen Inge de hemel in.

Meer over9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • mireille GELDOF

  Hij kan niet zingen ,kan ook niet dansen. Misschien eens een kraker opzoeken.,dan wordt alles een beetje soepeler. Straks omhaling voor betere rolstoel. Het programma ,zeker met addertje onder het gras!!!!

 • Didi Verstrae

  Ik ben ook een rolstoelpatient electrice maar hoe komen die mensen allemaal in aanmerking mij hebben ze dat nog niet aan geboden en ik ben ook nog jong!

 • D vmoerbeke

  Prachtig Koen en Inge. Zo doen en geven is GOUD waard. Het mag dan intens zijn.

 • Heidi Koen Bosmans

  Ken haar beetje, zo prachtig!

 • Sven Kerstens

  Mooi programma, supermooie vrouw Inge! Knap gedaan!

Meld een bug