Incestrelatie van Amélie en Peter zorgt voor schokgolf in ‘Familie’

Dit hadden de soapfans niet zien aankomen

Gunther Levi (Peter) en Erika Van Tielen (Amélie) in 'Familie'.
VTM Gunther Levi (Peter) en Erika Van Tielen (Amélie) in 'Familie'.
Janine Bischops had beloofd dat haar debuut in ‘Familie’ gepaard zou gaan met een serieuze aardverschuiving. Vrijdagavond kreeg ze overschot van gelijk. De moeder van Lars en Amélie onthulde wie de vader is van Amélie. Het nieuwe lief van Peter Van den Bossche blijkt nu zijn halfzus te zijn.

Brigitte (Janine Bischops) lijkt ondertussen al verdwenen, maar haar korte passage in de VTM-soap zorgde voor een schokgolf. Het etentje dat ze vorige week met haar kinderen Lars (Kürt Rogiers) en Amélie (Erika Van Tielen) had, was de aanzet. Als schijnbaar harteloze moeder deed ze toen nogal neerbuigend over de nieuwe job van haar dochter, die nu achter de toog in de Jan & Alleman werkt. Maar nadien bekritiseerde ze ook haar liefdesleven: "Peter Van den Bossche is nog erger dan al die losers waarmee ge vroeger hebt opgetrokken. Dat is crapuul!"

Nadien verdween Amélie enkele dagen van de aardbol. Pas vrijdagavond werd duidelijk waarom. Amélie is compleet van streek omdat haar moeder haar een geheim opbiechtte. Guido Van den Bossche, de oervader uit de beginjaren van ‘Familie’, heeft destijds zijn Marie-Rose bedrogen en uit dat overspel met Brigitte werd Amélie geboren.

"Ik ben uw halfzus", concludeerde Amélie geschokt. En het logische gevolg van die bekentenis? Dat de liefde tussen haar en Peter incestueus en verboden is. Het betekent meteen de start van een verhaallijn die in de soap heel wat levens en relaties overhoop zal gooien en nog lang zal nazinderen. Want hoe moet het nu verder tussen Amélie en Peter?

Janine Bischops met haar tv-kinderen in 'Familie': Erika Van Tielen en Kürt Rogiers.
VTM Janine Bischops met haar tv-kinderen in 'Familie': Erika Van Tielen en Kürt Rogiers.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steven Verleyen

  Bestaat dit nog ...?

 • Werner Pevernagie

  Wat gaan ze nog allemaal uitvinden. De inspiratie zit al een tijdje op een laag pitje. Doe zo verder en niemand zal nog naar dat onnozel programma nog kijken. Stop ermee nu het nog kan.

 • Ingrid Vanacker

  Vind ik echt jammer, zo een mooi koppel, Peter en Amélie, maar ze moeten het toch een beetje spannend houden he. Benieuwd hoe dit verder nu zal evalueren nu Amélie in feite ook een beetje een Vandenbossche is.

 • Alfons Verbist

  Echt leerzaam ...