In ‘Thuis’ staat de bom op barsten: droomhuwelijk van Tom en Judith ontspoort

VRT
Het had een romantisch topmoment in ‘Thuis' moeten worden, maar het huwelijk van Tom en Judith ontspoort pijnlijk en dreigt een nachtmerrie te worden. Morgenavond lijkt de bom helemaal te zullen barsten.

De fans keken er al maanden naar uit, want de makers van ‘Thuis’ hadden beloofd om alles uit de kast te zullen halen om van het droomhuwelijk van Tom en Judith iets onvergetelijks te maken. Ze hielden duidelijk woord. De plechtigheid en het feest worden over drie afleveringen verspreid, die duidelijk crescendo gaan.

Op woensdag 1 november gaven de dokter en de advocaat elkaar het ja-woord tijdens een eenvoudige plechtigheid in de Withoeve. Iedereen gelukkig! Maar vanavond, amper één aflevering later, maakte de euforie al plaats voor drama. Eerst leek er nog geen vuiltje aan de lucht, toen Judiths kinderen Emma en Stan aan hun nieuwe stiefpapa vroegen of hij hen wilde adopteren. Maar de stemming sloeg helemaal om toen dokter Ann, de zus van Tom en tevens collega van Judith, keet schopte. Ze had immers ontdekt dat er aan de dis geen plaats was voorbehouden voor Jessica, haar nieuwe, veel jongere vriendin.

‘Dit is een feestje in besloten kring en Jessica hoort daar niet bij’, kreeg Ann als antwoord van haar moeder toegesnauwd. De poppen gingen helemaal aan het dansen toen mama Marianne ook nog eens venijnig uithaalde in haar feestspeech. Als tegenreactie vroeg de gekwetste Ann haar Jessica openlijk ten huwelijk. Die voelde zich zo ongewenst in het feestgezelschap, dat ze zonder antwoord wegvluchtte.

Elke ‘Thuis’-kijker voelt nu al aan zijn kleine teen, dat er nog een climax zal volgen in de derde aflevering en dat dit sprookje vooral geen happy end zal kennen.

‘Ik vond het heerlijk om dit verhaal te spelen en te zien hoe een feest van een welopgevoede familie totaal ontspoort’, zegt Monika Van Lierde, die dokter Ann speelt. ‘Het zit dramatisch goed in elkaar, want na elke scène moesten we lachen, maar tegelijkertijd ook denken: ‘Oh, nee, zo erg!’ Gelukkig heb ik zo’n toestanden zelf nog nooit moeten meemaken!’

Hoe het allemaal uit de hand loopt en welke verregaande gevolgen dit zal hebben voor heel wat personages, wordt vrijdagavond 3 november vanaf 20u10 duidelijk.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • MYRTHE PASS

  Blijkbaar weten enkelen hier niet, dat deze fictie in de afleveringen van thuis zich in het dagelijkse leven echt afspelen. En neen, het wordt niet gekopieerd. Er wordt jullie een spiegel voorgehouden en dit kan confronterend zijn.

 • Robbe Leyssens

  Ik ben blij dat er mensen zijn die compassie met me hebben, omdat ik "Thuis" volg. Ik kan goed fictie van non-fictie onderscheiden. Goed geacteerd en elke dag weer een cliffhanger. Doe zo voort.

 • Frank De Witte

  Zo'n feuilletons zijn inderdaad kant en klare zever. Constant dat gekibbel en geruzie, en sommigen nemen dat gedrag dan over in het dagelijkse leven. Ik kan geen 2 minuten naar zoiets kijken zonder er de zenuwen van te krijgen.

 • eric debanne

  Thuis een goeie serie van bij ons met goeie Vlaamse acteurs en actrices Wat anders of al die Amerikaanse series Die de tv overspoelen Succes verder voor deze Vlaamse serie

 • Guust Gillisen

  Dit is geen oscar winnende Hollywood productie maar een goedgemaakte soap van eigen bodem met goede acteurs en knappe scenario's, niet meer maar zeker ook niet minder.