Ga naar de mobiele website
^ Top

IN KAART: de populairste Netflix-series per land. En de Belgen hebben een verrassende favoriet

avh
Jaarlijks verslinden 70 miljoen abonnees meer dan 40 miljard (!) uur aan Netfix-content. Een groep data-analisten wou wel eens weten waar al die Netflix-fans nu het liefst naar kijken. Hun onderzoek leverde enkele straffe resultaten op. Zo is 'Sherlock' wereldwijd de populairste serie. En de Belgen hebben een verrassende favoriet. Op dit kaartje kan je de populairste series per land bekijken.

Netflix geeft nooit kijkcijfers vrij, maar het team van HighSpeedInternet kon met Google Trends nagaan welke series het vaakst werden opgezocht. 'Sherlock' kwam als winnaar uit de bus, 'Friends' kaapt de tweede plek weg. Zelfs 13 jaar na de laatste aflevering is de sitcom dus nog altijd razend populair.

Narcos, House of Cards en New Girl vervolledigen de top vijf.

De top 5

1. Sherlock
2. Friends
3. Narcos
4. House of Cards
5. New Girl

Populairste series per land

­'Sherlock' is wereldwijd de populairste, maar enkel in Armenië, Azerbeidzjan, Estland en Bangladesh staat de serie op één.

Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes in 'Sherlock'
BBC Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes in 'Sherlock'

De Belgen kijken dan weer het vaakst naar New Girl, de populaire sitcom met Zooey Deschanel. In de VS wint 'Shameless' en Rusland zweert bij 'Arrow'. Netflix Original 'House of Cards' scoort vooral goed in Europese landen.

De cast van 'New Girl'
rv De cast van 'New Girl'

Wie betaalt het meest voor Netflix?

De gemiddelde prijs per maand is 8 dollar (7,3 euro). Wij betalen in België 8 euro voor een standaardabonnement, lichtjes boven het gemiddelde dus. In Colombia betalen ze met 5,37 dollar het minst, de Zwitsers betalen het meeste van alle landen ter wereld (12,13 dollar).

'House of Cards' slaat vooral in Europa aan.
Netflix 'House of Cards' slaat vooral in Europa aan.

Waar is Netflix het populairst?

53 procent van de 70,5 miljoen abonnees woont in de Verenigde Staten. In de andere 47 procent staat Canada aan de leiding, gevolgd door Ierland, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico en Noorwegen.

Meer over19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ka Ka

  Sherlock? Niet eens opgemerkt dat die er stond

 • Christophe Mathijs

  Daarentegen een gin-tonic drinken van 12€ is geen probleem voor velen. ;)

 • Guido De hornois

  Ik betaal liever aan netflix dan je steeds te liggen ergeren aan om de haverklap reclame op tv. Voor en achter een serie kan ik nog inkomen maar niet om de 10 min.

 • 't is weer van da 't is weer van da

  Te duur ? Belgen zijn nu echt toch zage pieten nooit content. Ja alloo. Triestig mentaliteitje hier. Vind nu ook niet elke film leuk. Maar het lruke eraan is, als wij eens niets op tv vinden toch met ditect een filmpje kunnen opleggen. Hebt van die kwibussen die direct netflix plat draaien en dan biggen zagen. Get a life !!!

 • walter Bogaerts

  Jongens jongens en maar klagen en zagen. Hoe kun je nu 9.99€ te veel vinden. Je kijkt waar en wanneer je wilt en dan heb je meestal de series er opstaan met alle afleveringen in één keer.

Meld een bug