Imke Courtois heeft het moeilijk met vergankelijkheid: "Vreselijk hoe ik mijn ouders nu ouder zie worden"

Vanavond is Imke Courtois te gast In 'Het zomert met' op één. Bruno Wyndaele leert de romantische kant van de voetbalanalist kennen - Imke vertelt dat ze vijf jaar gewacht heeft op haar eerste liefde - en ook haar kwetsbare zijde komt aan bod. 

Imke Courtois vertelt vanavond een romantisch verhaal over haar eerste vriendje. De ex-voetbalster was sinds haar dertiende verliefd op dezelfde jongen, maar hij was al 18. “Ik was te jong en ik moest wachten. Dat is een lang verhaal geweest in mijn jeugd.” Ze heeft vijf jaren gewacht, tot ze oud genoeg was. “Ik vind het leuk om me eindeloos lang te verliezen in de liefde”, vertelt ze daarover. De relatie heeft nadien 5 jaar geduurd. “Het was nóg mooier geweest als we ook nog getrouwd waren en kinderen hadden gekregen.”

Vier kamelen

Imke neemt haar jeugdvriendin Karen mee met wie ze niet alleen voetbalde maar ook veel kattenkwaad uitstak. “We deden Jackass na.” Tijdens de zomer speelde Imke vooral op het platteland, maar ze is ook eens naar Tunesië geweest: “Mijn moeder vertelt steeds dat ze daar vier kamelen voor me hebben geboden.”

Kwetsbaar

Tussen alle vrolijkheid verrast Imke ook met haar kwetsbare kant. “Ik ben een vrolijk persoon, maar ik heb zeker mijn kwetsbare momenten. Ik zal in schoonheid ook altijd een stukje verdriet voelen.” Vooral vergankelijkheid en het besef dat dingen voorbijgaan, vindt Imke moeilijk. “Ik zie mijn ouders nu ouder worden. Vreselijk. Ik kan stilstaan bij het idee dat dingen vergankelijk zijn. Dan zie ik iets moois en dan weet ik dat het meteen voorbij kan zijn”.

Het zomert met Imke Courtois, vanavond om 21u20 op Eén.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  imke toffe madam, recht uit het hart , maar ze moet blij zijn dat haar ouders nog leven , bij velen van haar leeftijd is dit vandaag niet meer het geval

 • bart verloy

  Hmmm, Ik kan haar gevoelens wat betreft vergankelijkheid goed begrijpen.

 • chantal keppens

  Oei oei wat gaat die doen als ze haar zelf oud ziet worden ...

 • gerrit defreyne

  Wie dergelijke uitspraken doet kent eigenlijk niets van het leven! Gelukkig voor hen worden ze oud.

 • Heidi Werbrouck

  Dat heet:"het leven". En dan moet je jezelf nog oud zien worden...