Ilse DeLange centraal in ‘Liefde voor Muziek’: “Ik wist niet dat dit zo'n goed nummer was!”

VTM
In de derde aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ stond de Nederlandse countryzangeres Ilse DeLange centraal. We kennen haar hier vooral van het begin van haar carrière met nummers als ‘I’m Not So Tough’ en ‘World of Hurt’. In 2014 verbaasde ze ons en de wereld met een tweede plaats op het Eurovisiesongfestival met The Common Linnets en het nummer ‘Calm After The Storm’. Als Nederlandse voelde Ilse zich initieel een beetje een buitenbeentje van de groep, maar het went duidelijk snel: “Ik ben ongelofelijk onder de indruk, en dat heeft alles te maken met de mensen. We zijn al een klein familietje”.

Laura trapt de aflevering maandag af met Weapons Down, een nummer uit één van de laatste albums van Ilse DeLange dat Laura op het lijf is geschreven. Ze blaast Ilse onmiddellijk van haar sokken: “Je bent zo jong en je staat er gewoon. Het is er volledig op. BAM”.

Bart Kaëll was op het eerste “oor” verliefd op ‘So Incredible’: “Wat zo fijn is aan country is dat dat zo dicht bij het leven ligt, vanuit het hart komt.” Hij maakte er een heel zachte Nederlandstalige bossanova-versie van, die Ilse ongelofelijk mooi vindt: “Je nam me mee naar een ontzettend warme, broeierige avond en jij was het briesje dat langs kwam. Je wilde dat het eeuwig zou duren.”

In Vlaanderen is het Eurosongnummer ‘Calm After The Storm’ waarschijnlijk de meest bekende song van Ilse: “Het liedje was enorm succesvol. Het raakte iets. Het gaat ook over iets ‘echts’”. Mich zit voor het optreden met de ‘poepers’ omdat het liedje zo belangrijk is voor Ilse. Volledig onnodig blijkt snel. “Dit is een instant Belpop classic”, vindt Milow.

Van de pure countrysong ‘World of Hurt’ maakt Jan Leyers een heel verrassende funky, groovy versie waarmee hij de anderen aan het dansen krijgt. Jan vond het zalig om zich er op uit te leven: “Een goed nummer is een speeltuin”.

“Dit is het liedje waar alles mee is begonnen”, zegt Ilse van ‘I’m Not So Tough’. Milow gaat er experimenteel mee aan de slag en legt er een intrigerend elektronisch laagje over. Hij was onzeker over zijn performance, maar kan iedereen dubbel en dik overtuigen.

Stef Kamil was bij het uitkiezen van de songs onmiddellijk aangetrokken door ‘The Great Escape’ omwille van “de mysterieuze tekst en het prachtig sfeertje”. Zijn performance laat Ilse “onwijs onder de indruk. Ik wist niet dat dat zo’n goed nummer was!”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Om af te sluiten vertolkt Ilse nog samen met Stef Kamil het bijzonder breekbare ‘Seven Shades of Blue’ van Beth Nielsen Chapman.

Benieuwd naar alle coverversies? Surf dan naar vtm.be . 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luciano Van As

  Een van de zwakste groep van " liefde voor muziek" . Wat hebben ze deze keer samengebracht. Misschien wel allemaal mensen die wat kunnen janken, maar veel entertainment de respectievelijk avond laat serieus te wensen over. Ik heb de indruk dat die niet samen op deze locatie verblijven, en mekaar pas 's avonds tegenkomen. Ik ben in ieder geval sinds gisteren afgehaakt !

 • Tim Van Acker

  Ik vond de versie van Bart 1 vd mooiste. Beetje loungy en met zo een zwoele warme stem... Laat de zomer maar al komen

 • Thierry van den Berghe

  Stef kamil Inspiratie bij "bang bang" gehaald precies... top versie,maar doet me voordurend aan dit nummer denken.

 • Thierry van den Berghe

  Stef kamil Inspiratie bij "bang bang" gehaald precies... top versie,maar doet me voordurend aan dit nummer denken.