Ian Thomas in tranen: "Ik werd vastgebonden op school en met eieren bekogeld"

James Cooke en Ian Thomas
SBS James Cooke en Ian Thomas
Ian Thomas (21) is deze week te gast in Gert Late Night en keek in de bedgeheimen van James terug op zijn periode in de middelbare school, die was bij momenten echt heftig.

"Mijn allereerste signeersessie zal me altijd bijblijven", zegt Ian Thomas in het bed van James. "Er stond zó veel volk, ik voelde me er echt ongemakkelijk bij en was ook niet klaar voor de terugslag. Ik was net een maand of twee veranderd van school en daar werd ik vastgebonden met tape en met eieren bekogeld. Er werd deodorant op mijn gezicht gespoten en mensen spuwden op mij." 

Dat zware pesten bracht de hele persoonlijkheid van Ian Thomas aan het wankelen. "Het is misschien belachelijk, maar ik wilde altijd 'cool' gevonden worden", snikte hij. "Toch heeft die periode mij niet negatief gemaakt, het heeft me net 'licht' gegeven. Ik hou nog van mensen, ze zijn vaak negatief omdat ze zelf pijn voelen." Die pijn bestreed hij op zijn eigen manier, tijdens zijn periode in Los Angeles. Daar ging hij op zijn negentiende alleen naartoe om het te maken in de muziek. "Ik ben mezelf daar wel even verloren, en heb ook veel geëxperimenteerd met drugs", aldus Ian, die het opnieuw moeilijk kreeg. "Ik heb het gevoel dat ik die dingen niet mag delen vanwege mijn voorbeeldfunctie. Dat vind ik eng. Ik ben bang van het oordeel van anderen." Ian Thomas is nu samen met Anna, zijn grote liefde. "Later wil ik zeker kinderen" zegt hij. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fred Fourgon

  Inderdaad, hij verdient eieren.

 • Jil Heirman

  Hij is eigenlijk echt wel oké van karakter, hopelijk voor hem stopt al die giftige onzin voorgoed, hij verdient gewoon geluk zoals iedereen.

 • Daniel Mignolet

  Ik begrijp al die (mensen?) niet die Ian zijn succes niet gunnen. Ik ken hem niet maar deze jongen verdient respect voor wat hij wil doen en bereiken. Het is niet leuk voor deze jongen wat mensen hem aandoen maar hij zal later weten dat die mensen echte losers zijn.

 • Edith Van hoeymissen

  En james vind dat toch erover je kon niet stoppen met die schokkente geven overdreven zoals altijd......ian en peter twee lieve mensen ....

 • monique dewaele

  ben geen fan van hem maar hij heeft wel mijn respect - is ook een eerlijke jongen met idealen en lijkt me echt een jongen met gouden hart