Hyacinth Bucket uit ‘Schone Schijn’ wordt 90 jaar: dit zijn haar beste momenten

Patricia Routledge in ‘Schone Schijn’.
kos Patricia Routledge in ‘Schone Schijn’.
De Britse actrice Patricia Routledge, die we beter kennen als Hyacinth Bucket - “it’s Bouquet” - uit ‘Schone Schijn’, viert vandaag haar 90ste verjaardag.

Vijf jaar lang, van 1990 tot 1995, portretteerde Routledge de ambitieuze Hyacinth, die zich doodschaamde voor haar ‘marginale’ familie en niets liever wilde dan bij de Britse bourgeoisie horen. Ook buiten Groot Brittannië was de show een grote hit, die tot vandaag toe nog heruitgezonden wordt op vele zenders. 

Vandaag wordt de actrice 90. Geen betere dag om de beste momenten uit ‘Schone Schijn’, in het Brits getiteld ‘Keeping Up Appearances’, nog eens op te sommen. 

Chinees restaurant

Tot grote ergernis van Hyacinth werd haar “residentie” vaak verward met een Chinees restaurant. Haar telefoonnummer was namelijk erg gelijkaardig. Het gebeurde bijna dagelijks dat ze de telefoon moest opnemen met de boodschap dat nee, “ze geen aanbieding had voor pikante garnalen”, en dat leverde hilarische situaties op. 

Trouwdag vergeten

Niet alleen haar bellers, maar vooral haar man Richard moest het vaak bekopen. Zo riskeerde hij het om hun huwelijksverjaardag te vergeten... 

Opera

Uiteraard bezat Hyacinth ook een ‘uitzonderlijk’ muzikaal talent - of dat dacht ze zelf toch. Haar muzikale uitspattingen bezorgden haar man, Richard, steeds de nodige kopzorgen. En hoofdpijn. 

Patricia Routledge in ‘Schone Schijn’.
vrt Patricia Routledge in ‘Schone Schijn’.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick van Aggelen

  Die scene met dat scheepje, schitterend.

 • sylvia nuyts

  Een geweldige reeks en dat een acteerprestaties.

 • Matheus Van den Berghe

  Fantastische reeks.

 • Jan Verstrepen

  Veel gelachen en aangenaam momenten.

 • Jil Heirman

  Voorspelbare slappe humor. Beetje zoals FC De Kampioenen en Samson.