Huskygids Marianne waagt haar kans in ‘Boer zkt Vrouw’: "Geen stadsmens, a.u.b. En bonuspunten voor een handige harry"

VTM
Gezocht: avontuurlijke, sportieve en handige man. Het had een vacature kunnen zijn voor de plaatselijke outdoorwinkel, maar het is een greep uit het eisenpakket van Marianne (40). De huskygids uit Finland waagt dit seizoen haar kans in 'Boer zkt vrouw: de wereld rond'. "Hier in Lapland loopt weinig volk rond, wat het sowieso al moeilijker maakt om de liefde te vinden."

Het was al van 2014 geleden dat een boerin nog eens haar kans waagde in 'Boer zkt vrouw'. Toen gingen veehoudsters Kelly en Nathalie met de hulp van Dina Tersago op zoek naar een man die hun hart sneller deed slaan. Beide dames vonden die ook: Kelly viel voor de charmes van Antoine, terwijl Nathalie haar hart verloor aan Geoffrey. En nu is het dus de beurt aan huskygids Marianne. Zij maakte haar kinderdroom waar door naar het Hoge Noorden te verhuizen. "Ik hou van sneeuw en winter in het algemeen, en Lapland past op dat vlak perfect in het plaatje", legt de 40-jarige blondine uit. "In België was ik aan de slag in de buitensportzaak van mijn ouders, maar op een bepaald moment heb ik beslist dat ik mijn droom wilde najagen. Ik ben in 2007 eerst begonnen als seizoensarbeider in de winter. Tot ik besefte dat ik het hele jaar door in Lapland wilde zijn."

Mannen zijn mannen

"Vijf jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt. Makkelijk is zo'n beslissing natuurlijk nooit, maar ik heb het me nog geen seconde beklaagd. Ik leef hier mijn droom. Dat ik daar hard voor moet werken en soms 16 uur per dag bezig ben, neem ik er graag bij."

In haar thuisland Finland neemt Marianne gastvrouw Dina Tersago op slee(ptouw).
VTM In haar thuisland Finland neemt Marianne gastvrouw Dina Tersago op slee(ptouw).

Hoewel Marianne haar handen meer dan vol heeft, is er nog ruimte voor een man in haar leven. "Toen ik me inschreef voor het programma, was ik al een jaar single. Voordien had ik een relatie gehad met iemand van hier, maar dat is niet gelukt. Of het cultuurverschil een rol speelde? Nee, want ik denk niet dat er zo'n groot verschil is tussen Finse mannen en mannen uit België. Het zijn mannen hé, vanwaar ze ook komen. (lacht) Maar in Lapland loopt er natuurlijk weinig volk rond, wat het sowieso al moeilijker maakt om hier iemand te vinden. Weet je, ik wilde vooral meedoen aan 'Boer zkt vrouw: de wereld rond' omdat ik aangenaam verrast was door het eerste seizoen. Toen ik zelf de vraag kreeg of ik wilde meedoen, heb ik de voor- en nadelen afgewogen, maar ik besefte al snel dat ik weinig te verliezen had. Stel dat je door het programma iemand vindt die bij je past: geweldig, toch? Vriendschappen zijn ook fijn, maar je doet mee voor de liefde, hé." Wie zich geroepen voelt om 'mijnheer Marianne' te worden, moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. "Ik heb enkele eisen, ja", klinkt het. "Stel dat ik iemand tegenkom met wie het klikt, dan hoop ik dat die persoon het kan opbrengen om bij mij te komen wonen. Ik denk niet dat ik mijn leven hier kan opgeven om naar België terug te keren. Maar zeg nooit nooit."

Bekijk ook: Jan en Romina geven tips aan de briefschrijvers

Plan trekken

"Mijn toekomstige partner moet bovenal een natuurmens zijn, een dierenliefhebber. Aangezien ik in Lapland woon en met honden werk, lijkt me dat ook logisch. Daarnaast moet hij ook avontuurlijk zijn. Sportief zijn en er graag op uittrekken om te gaan vissen of wandelen vind ik ook een grote plus. En hij krijgt extra bonuspuntjes als hij handig is, want in Lapland moet je je plan kunnen trekken. Daarnaast moet het ook iemand zijn die van rust houdt, dus geen stadsmens. Zo iemand zou het hier gewoon besterven, denk ik. (lacht)"

VTM

"En, ook niet onbelangrijk: het moet iemand zijn die van lange, koude winters kan genieten. In januari en februari durft de temperatuur hier al eens te zakken tot -40°C. Nu, voor mij hoeft het niet altijd zo koud te zijn. Ik ben niet bang om naar de zon te trekken voor een vakantie, op voorwaarde dat ik geen twee weken aan een stuk aan het zwembad moet liggen. Als ik ergens ben, dan wil ik die plek ook écht gezien hebben. Voilà, mijn toekomstige is bij deze gewaarschuwd", knipoogt Marianne.

Vanavond toont VTM tijdens een mini-aflevering na het nieuws van 19 uur hoe het leven van Marianne eruitziet in Finland. Op zondag 21 april volgt een extra lange startaflevering met alle boeren.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ISABEL FRANCOIS

    Laat u dat toch niet tegen houden @ Nils! Leeftijd is maar een getal en 40 is het nieuwe 30.Als je net dezelfde eisen/interesses hebt als haar dan is dat veel belangrijker dan de leeftijd.Als je emotioneel en intelectueel op hetzelfde niveau zit dan moet je zeker niet naar de leeftijd kijken,neem dit maar aan van deze mid-veertiger. ;-)

  • jean pierre Tibermont

    Prachtig programma !!!!!!!!!

  • Nils De Vriendt

    Jammer dat je al 40 bent, ik (25) zoek iemand die aan soortgelijke eisen voldoet, veel succes!