Hulpverleners zijn niet blij met ‘Echte Verhalen: SOS 112': “Ze trekken onze job in het belachelijke”

Nieuwe reeks 'Echte Verhalen' volgt de medische wereld.
VTM Nieuwe reeks 'Echte Verhalen' volgt de medische wereld.
De eerste aflevering van ‘Echte Verhalen: SOS 112' was nog maar net uitgezonden, of échte hulpverleners trokken massaal naar sociale media om hun ongenoegen te uiten. “Ze maken ons gewoon belachelijk.”

Het was inderdaad nogal schrijnend, het verhaal over het omaatje dat met haar teen vastzat in een badkuip. De hulpverleners lachen niet alleen met haar, maar bespreken ondertussen ook hun verdere plannen voor een gezellige avond met elkaar. Bovendien wordt de hele badkuip uitgebroken en op een brancard gezet. 

“Jullie trekken onze job in het belachelijke”, klinkt het bij verontwaardigde ambulanciers. “Dit is erg respectloos.”

Er werd zelfs al een petitie opgestart om het programma van de buis te halen. “Ze hebben jarenlang de politie vernederd”, klinkt het. “En nu willen ze dat ook met verplegend personeel doen.”

Ook de reacties van andere kijkers zijn niet bepaald lovend. “Dit is nog slechter geacteerd dan ‘De Buurtpolitie’.”, schrijft men op Twitter.
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Björn Cappelle

  Jammer dat ze bij een interventie aanzetten met een grote ambulance (met meubelbak) en wanneer ze op de plaats van interventie toekomen is dit een gewone ambulance(aflevering van vrijdag 1/2, interventie kind in ademnood). Dit zijn opvallende details. Dit programma past zeker niet in de realiteit.

 • Britt Deschepper

  @vtm het programma sos112 is totaal niet realistisch. Zoveel fouten zichtbaar bv. waar is de handhygiene bij de arts even gewoon grote knallende ringen en mooie rode gelakte nagels gebruiken van patient tot patient en dit is nog maar een van de zovele fouten. Het acteerwerk trekt er ook niet op. Dit programma zou niet meer uitgezonden mogen worden, ik als verpleegkundige vind het ronduit belachelijk.

 • Victor Wuytack

  Het zijn wel ECHTE verhalen hé mannekes die bij de echte ambulanciers werden opgevraagd. Dus niet zeveren zenne

 • Stefanie Verstraeten

  @vtm. Haal alsjeblieft buurtpolitie terug op televisie want dat nieuw progamma SOS112 trekt echt geen kijkcijfers. Ik heb geen 5min op het progamma kunnen kijken. Gewoon weg BELACHELIJK. met de buurtpolitie kan je af en toe nog eens lachen en zeker met Koen en Tine maar dit is echt zoooo nep en zo slecht geacteert. Zo verlies je nog kijkers. En dat voor 30jaar vtm bahbah!!!

 • Monique Lievens

  Vroeger had men minder zenders maar relatief goede programma's, nu voert bagger de hoofdtoon, elke zender doet eraan mee, ook Eén. Maar deze reeksen zijn erover, de buurtpolitie was reeds erg, maar dit is nog veel erger. STOPPEN, met deze reeksen, en met de honderd en een heruitzendingen van de kampioenen tot het A-team enz...dan lees ik liever een boek.