Hugh Laurie droomde van dagje zonder 'House' door ongeval

Hugh Laurie als House.
AP Hugh Laurie als House.
Acteur Hugh Laurie speelde jarenlang dokter Gregory House in de succesvolle gelijknamige ziekenhuisserie. Toch benauwde de rol hem na een tijdje heel erg. "Ik fantaseerde soms dat ik een ongeluk kreeg, alleen om even vrij te hebben", zegt de 53-jarige Laurie tegen de Britse site Radio Times.

De Brit speelde de hoofdrol in 'House', de Amerikaanse serie die na acht seizoenen vorig jaar stopte. De serie werd wereldwijd uitgezonden en maakte Laurie tot een van de bestbetaalde televisieacteurs. Naar verluidt kreeg hij bijna drie ton per aflevering.

Tegenover de Times noemde hij zijn werk 'een gouden kooi'. Laurie liet getinte ramen in zijn auto aanbrengen tegen de aandacht van fans en kon zelfs geen boodschappen meer doen omdat mensen foto's maakten van de inhoud van zijn winkelwagen.

Gevangen
''Het klinkt nu een beetje apart. Wat zou er erg zijn aan het werken met een leuke club mensen, verhalen vertellen en mijn rol spelen. Maar jaar in, jaar uit hetzelfde doen is na een tijdje niet meer zo leuk. Soms leek het alsof ik gevangen was en niet weg meer kon. Een paar dagen bijkomen van een ongeluk, daar verlangde ik soms naar.''

Laurie woonde in de VS tijdens de opnames, terwijl zijn vrouw en kinderen in Engeland verbleven. Hij is blij weer meer tijd voor zijn gezin te hebben.