Homer en Marge ontkennen relatiebreuk

De geruchten dat Homer en Marge Simpson gaan scheiden zijn "nergens op gebaseerd". Dat laat het bekende geanimeerde koppel weten in een YouTube-filmpje op de website van de Amerikaanse zender FOX.

In de video zitten Marge en Homer naast elkaar onder een spandoek waarop staat 'Voor altijd samen'. Donutliefhebber Homer verzekert de fans van de populaire animatieserie ervan dat, ondanks alle roddels, zijn huwelijk met zijn blauwharige vrouw oersterk is. Van scheiden is dan ook geen sprake, zo beaamt Marge.

Uitvoerend producent Al Jean onthulde vorige week dat Homer in de eerste aflevering van het 27e seizoen ontdekt dat hij lijdt aan narcolepsie. Zijn huwelijk gaat gebukt onder de ziekte die zich kenmerkt door aanvallen van onbedwingbare slaap. Na een huwelijk van 27 jaar zou Homer Simpson daarom zijn vrouw Marge gaan verlaten.

Kritiek

Het 'schokkende' nieuws kwam de makers van de serie op veel kritiek te staan. Het is niet helemaal duidelijk of het YouTube-filmpje een verdere publiciteitsstunt is of schadebeperking. Het nieuwe seizoen van The Simpsons is komend najaar in de Verenigde Staten te zien.