Hoewel hij had gezworen nooit meer terug te keren: John Cleese speelt mee in nieuwe sitcom van BBC

John Cleese tijdens de voorstelling The Last Time To See Me Before I Die.
ANP Kippa John Cleese tijdens de voorstelling The Last Time To See Me Before I Die.
Hoewel hij had gezworen om nooit meer voor de BBC te werken, keert John Cleese nu toch terug op het oude nest. De acteur, die schitterde in de BBC-juweeltjes 'Monty Python' en 'Fawlty Towers', gaat spelen in de nieuwe sitcom Hold The Sunset. Dit meldt Daily Star.

Cleese zei in een interview in 2015 'nooit, maar dan ook nooit meer voor de BBC te willen werken'. Hij noemde de Engelse televisiezender een clichématig bedrijf. De Brit wilde überhaupt niet meer voor tv werken. Ook meende hij dat de mensen die bij de BBC werkten 'absoluut geen idee hebben waar ze mee bezig zijn'.

Niets menselijks is Cleese kennelijk vreemd, want drie jaar later komt hij van zijn beslissing terug. Na het lezen van het script van 'Hold The Sun' zei hij: "Dit is het beste dat ik in de afgelopen 100 jaar gelezen heb, I love it!"

De beslissing van John valt niet bij iedereen in goede aarde. Fans noemen hem een hypocriet, omdat hij volgens hen 'gewoon geld nodig heeft' en daardoor zijn principes aan de kant schuift.

De BBC is in elk geval blij om Cleese weer aan boord te hebben: "Het is geweldig om John weer terug te hebben bij de sitcom afdeling van de BBC. Zijn laatste show deed het wel aardig." Hiermee werd met een dikke knipoog verwezen naar de succesvolle serie 'Fawlty Towers', die wereldwijd door miljoenen mensen bekeken werd. De show liep van 1975 tot 1979, maar werd meerdere malen herhaald.

Fawlty Towers.
Kos Fawlty Towers.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Zijn ex vrouwen, drie of vier zijn er hebben al zijn centen mee, uit financiële noodzaak doet hij het. Maak altijd een goed huwelijkscontract.