Exclusief voor abonnees

Hoewel helikopterpiloot Dirk uit ‘De Luchtpolitie’ al werd beschoten: “Criminelen die ons zien, geven zich vaak meteen over”

Dirk
Kristof Ghyselinck Dirk
“Het moet al héél raar lopen voor we iemand uit het oog verliezen”, zegt Dirk De Bie (54), één van de straffe misdaadbestrijders uit het nieuwe seizoen van ‘De Luchtpolitie’ op VTM, in Dag Allemaal. Al moet de helikopterpiloot niet altijd de lucht in voor spectaculaire achtervolgingen. “Mijn mooiste herinnering blijft de redding van een driejarig meisje in dat braamveld”, zegt hij. “Zonder ons had zij het niet overleefd.”

Hij doet een job die tot de verbeelding spreekt. Dat weet piloot Dirk, die al van begin jaren negentig deel uitmaakt van het heliteam van de ­federale politie, ook wel. “Gisteren was ik nog van dienst”, steekt hij dan ook vol geestdrift van wal. “Kort na de middag, toen onze shift bijna gedaan was, werd ons een bos- en heidebrand in Vielsalm in de Ardennen gerapporteerd. We brachten de zogenaamde bambi bucket al in gereedheid, waarmee we water zouden scheppen om te blussen. Net voor we ter plaatse waren, bleek de brand echter onder controle. Deze zomer hadden we op de heetste dagen wel vaker zulke interventies. Het spannendste moment is wanneer je duizend liter water uit een meer of een plas opschept. Dan drijf je je toestel echt tot het uiterste.”

Het meest tot de verbeelding spreken uiteraard de wilde achtervolgingen. Wanneer heb je dat voor het laatst meegemaakt?

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lodewijk maesen

  wat een held...bijna de andy van de buurtpolitie...ze zijn toch zo geweldig en als bij hun thuis iemand in aan het breken is sturen ze hun vrouw om te gaan kijken...

 • Wintein Tom

  Toch raar, geen geld voor levensreddende mug heli maar wel voor marginaaltjes op te pakken en brandjes te blussen....

 • bjorn van riet

  Weer ene die denkt dat hij een held is

 • rik van dijck

  Enkel maar respect !!!