Hoe jonger, hoe meer succes na ‘The Voice’: “Als ik toen niet had deelgenomen, wist niemand nu wie ik was”

VTM
Fans van 'The Voice' vermoeden nu al dat de eindoverwinning naar Ibe (17) of Wannes (16) zal gaan, de jonkies uit Team Koen. Maar is deelnemen aan de liedjeswedstrijd op zo'n jonge leeftijd wel een goed idee? Zeker wel. Ex-deelneemsters Olivia Trappeniers (OT), Luka Cruysberghs en Laura Tesoro schreven zich allemaal in op hun 17de en waren achteraf zowat de enigen die de hitparades veroverden.

Laura Tesoro (22)

- Zat in 2014 bij Team Koen en schopte het tot in de finale. Daar verloor ze nipt van Tom De Man, van wie we nooit nog iets hoorden.
- Eindigde met ‘What’s The Pressure’ knap tiende op het Songfestival van 2016.
- Schittert momenteel in ‘40-45' en in het VTM-programma ‘Liefde voor muziek’. Presenteerde ‘Belgium’s Got Talent’ en was coach bij ‘The Voice Kids’
- Voorspelt een winst voor Team Koen: “Uiteraard!”

“Als ik op mijn 17de niet had deelgenomen aan ‘The Voice’, stond ik vandaag nooit waar ik nu sta. Sterker nog, dan wisten de mensen waarschijnlijk niet eens wie Laura Tesoro was. Ik zat toen in het laatste middelbaar en de finale viel vlak voor mijn eindexamens. Toen heb ik wel beseft: dít is wat ik wil doen. Via Koen ben ik daarna bij VTM terechtgekomen en kon ik gelijk tv- én podiumervaring opdoen. Het lijkt bijna vanzelfsprekend, omdat ik al vijf jaar non-stop bezig ben, maar ik besef dat dat allesbehalve normaal is. Ik ben oprecht dankbaar.”

Olivia Trappeniers (22)

Karmen Ayvazyan

- Deed in 2016 mee met 'The Voice van Vlaanderen' bij Team Bent en schopte het tot in de eerste liveshow.
- Ging verder onder de naam OT en werd in 2017 verkozen tot de MNM Rising Star. Op 24 mei komt haar nieuwste single 'Bad Advice' uit.
- Combineert haar zangcarrière met de studies Media & Entertainment in Mechelen.
- Denkt dat Ibe zal winnen.

"Mijn ouders steunden mij volledig. En achteraf bekeken was dat de beste beslissing van mijn leven. Je wordt als jongste van de bende letterlijk voor de leeuwen gegooid en zo leer je het. Eens je met 'The Voice' op televisie komt, gaan er ook veel deuren open."

Het was Hans Francken, musical director van 'The Voice', die Olivia destijds opmerkte en haar uitnodigde in zijn studio. Hij is ondertussen ook haar manager. "Binnenkort ga ik misschien zelfs mijn eerste EP uitbrengen - zot! Soms dringt dat allemaal niet eens door. In februari heb ik bijvoorbeeld nog op de MIA's opgetreden met Regi, Milo Meskens en Jake Reese, en pas achteraf, bij het bekijken van de foto's, dacht ik: 'Juist, dat was écht!'"

Luka Cruysberghs (18)

Kristof Ghyselinck

- Won 'The Voice' in 2017 voor Team Alex.
- Alex lijfde Luka 4 maanden na haar overwinning in als zangeres van Hooverphonic. Eind 2018 brachten ze hun eerste album uit, 'Looking For Stars', dat na een maand al bekroond werd met een gouden plaat. De gelijknamige single is nu uit.
- Hoopt dat Ibe haar zal opvolgen.

"Mijn leven is compleet veranderd. Mocht ik mij niet hebben ingeschreven voor 'The Voice', was ik nu geen zangeres van Hooverphonic. Alex heeft me direct een aantal nummers laten inzingen en toen vertrok de trein. Ik ben hem echt enorm dankbaar voor de kans en alle steun."

"Ik zou me zo opnieuw inschrijven. Wanneer ben je te jong? Ik vind dat je op talent geen leeftijd kan kleven. Oké, ik zit nu nog wel in mijn laatste jaar van het middelbaar en ik heb het keidruk door de combinatie Hooverphonic en school. Maar volgende maand leg ik mijn eindexamens af en vanaf dan kan ik mij volledig focussen op mijn muzikale carrière. De zomer zal druk worden met al die optredens, waarvan een heel aantal in het buitenland."
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sanne Vermeulen

  Talent, sympathiek, jong, fris, vriendelijk. Chapeau! In dit seizoen is Ibe veruit de beste

 • Peggy Geerts

  Ik denk dat je inderdaad best jong aan zo'n avontuur kan beginnen . Dan zit je nog boordevol energie en kan je alleen maar groeien mits hard werken . Wat een stemmen ook ...wie het ook word van team Koen , hij zal goed begeleid worden , zie maar naar Laura .

 • didier de coster

  een toffe griet , gene show , uit het hart , uitstervend ras

 • luc rombauts

  een sympathiek madammeke, niet makkelijk in nep-bv land.

 • patrick morel

  Laura heeft getoond dat er talent mee doet aan The Voice, zoals ik haar bezig zag in Uit liefde voor muziek. Diepe buiging.