Hoe Axel Daeseleire ooit een stuk van een eeuwenoude tempel stal: “Het lag er nu eenmaal”

Axel Daeseleire
Photo News Axel Daeseleire
In ‘Trafiek Axel’ steekt Axel Daeseleire (50) zijn neus metersdiep in een aantal onfrisse zaakjes genre orgaanhandel, identiteitsdiefstal en adoptiezwendel. Toch is Daeseleire zelf niet geheel onschuldig.

“Oké, ik zal het dan maar bekennen”, vertelt Daseleire in Humo. “In 2003 was ik op vakantie in Turkije, en heb ik een brokstuk uit een oude tempel ontvreemd in Aphrodisias. Een lompe steen van een kilo of 3, Korinthisch, denk ik. Dat ding lag daar nu eenmaal, dus ik stak het snel in m’n rugzak: ‘Souvenirtje voor thuis.’ 

Voor de vlucht terug had ik het in vuile was gewikkeld en onderin in mijn reiszak geduwd. Een goeie beslissing, want ze hebben het ondanks een extra controle niet gevonden. Nog een geluk, want ik denk dat ik het wel aan mijn vijs had gehad als ze me toen hadden gepakt. Da’s cultureel erfgoed dat ik daar heb ontvreemd, hè? Nu ja, ik was nog relatief jong en onbezonnen, zullen we maar zeggen.”

Lees het hele artikel uit Humo hier
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ibn Marouf

  Spijtig dat ze dat toen niet gevonden hebben, dief!

 • Marie Thumas

  Krapuleus gedrag. Misschien terugbezorgen aan de Turken?

 • WILLY ZACHEL

  Alsof er op die steen stond geschreven waar hij vandaan kwam

 • Ricci Latte

  Hij was nog relatief jong en onbezonnen... man man man, je was toen rond de 35 jaar oud!