Het zesde seizoen van ‘Empire’ wordt meteen ook het laatste

Richard Shotwell/Invision/AP
De Amerikaanse serie ‘Empire’ stopt na het zesde seizoen. Dat meldden Amerikaanse media op basis van een bericht van zender Fox. ‘Empire’ was afgelopen maanden veel in het nieuws door acteur Jussie Smollett, die de spil vormde in een - al dan niet door hem zelf opgezette - mishandelingszaak.

Begin deze maand werd nog bekendgemaakt dat er een zesde seizoen van de serie komt. Dat blijkt nu het laatste. Fox meldde toen dat Jamal Lyon, het personage van Jussie Smollett, daarin niet te zien zou zijn. De acteur werd uit de serie geschreven nadat hij werd verdacht van het doen van een valse aangifte van mishandeling.

De optie op een verlenging van zijn contract werd wel gelicht, waardoor de deur voor een terugkeer op een kier bleef staan. Dat tot genoegen van veel van zijn collega's. Zij vroegen om zijn comeback. De aanklager had alle aanklachten tegen de acteur ingetrokken. Of de heisa rond de acteur iets te maken heeft met het einde van de reeks, is niet algemeen geweten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.