Het tv-rapport van de zenders: Status quo, maar niet als er voetbal is

VTM
Het septemberoffensief van de Vlaamse zenders eindigt na de eerste maand op een nagenoeg perfecte status quo. VTM blijft afgetekend de grootste zender (25,2%) bij de commercieel belangrijke kijkers tussen 18 en 54 jaar. Eén blijft dan weer bij het brede publiek - kijkers van 4 jaar en ouder - de grootste zender (30,4%). VIER behoudt zijn rol van underdog en uitdager, maar ziet dat niet vertaald in meer kijkers of een hoger marktaandeel.

De drang om kennis te maken met het televisienajaar was erg hoog, want vooral in de week van 2 september werd er erg veel gekeken. Eén kon na die eerste week geen enkel topcijfer meer verbeteren. Merkwaardig is ook de aanwezigheid van Koning Voetbal in nagenoeg alle toplijstjes: 'must see'-tv is dus meer dan ooit belangrijk. Jammer voor Eén, dat het in september zonder voetbal moest doen.

Bekijk hieronder de cijfers van 1 tot 23 september: kijkers 4 jaar en ouder, live en uitgesteld kijken tot zeven dagen na uitzending.

RV
RV
RV6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Van Heurck

  Volgens mij maken die hun eigen blij.

 • JOHAN VANBEKBERGEN

  Ik vraag mij eigenlijk af hoe ze aan die cijfers komen. Als men iedereen volgt naar waar hij kijkt op de televisie, vindt ik dit wel een schending van mijn privé leven.

 • Luc Geenen

  Spijtig dat de voetbal bij Vtm zit, anders hadden ze geen enkel programma dat boven het miljoen zit ten opzichte van één.En die vergelijking tussen de zenders klopt ook niet, voor Vtm is het tussen 18 en 54 jaar terwijl jullie voor één vanaf 4 jaar beginnen. Precies of Vtm geen kinderzendtijd heeft.Maak eens de de vergelijking met dezelfde leeftijds grenzen en dan zal je zien dat Vtm nog slechter scoort.

 • paul lemmens

  de VRT is geen concurrentie meer een mastodont die veel geld kost en niets brengt , beter een zuivere nieuwszender van maken

 • patrick morel

  Het valt me op hoeveel programma's ik niet ken. Ik kijk weinig naar de V zenders.