Het eerste jurylid van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is ... een Nederlander

Jeroen van Koningsbrugge
ANP Kippa Jeroen van Koningsbrugge
Erik Van Looy (57) heeft zonet in het Nederlandse programma ‘Beste Kijkers’ bekendgemaakt wie het eerste jurylid van het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ wordt. De gelukkige is de Nederlandse acteur, cabaretier en presentator Jeroen Van Koningsbrugge (45).

Vorig jaar mocht Jeroen Van Koningsbrugge nog zelf deelnemen aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld', maar met twee deelnames en geen enkele overwinning, wist hij weinig vooruitgang te boeken. Zijn grappige opmerkingen en one-liners bleven duidelijk wél hangen bij de productieleiders, want de Nederlander mag nu dus terugkeren als jurylid. Dat hij presentator Erik Van Looy nog van vroeger kent en een rolletje speelde in de Nederlandse versie van diens succesfilm ‘Loft’, zal misschien ook in zijn voordeel gespeeld hebben. 

Van Koningsbrugge is een waar multitalent. Hij maakte deel uit van de improvisatiegroep De Lama’s, maakte het satirische programma ‘Draadstaal’, vormde het muziekgroepje Jurk! en acteerde in de televisiereeks ‘Smeris’. Hij is ook regelmatig in programma’s als ‘Beste Kijkers’ en ‘Oh wat een jaar’ te zien. 

Wanneer het nieuwste seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ van start gaat, is nog niet geweten. Afgaande op de voorgaande reeksen, zal dat ergens in oktober gaan. Kandidaten werden nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar won Peter Van de Veire. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jeff De Boeck

    Ongelofelijk . Nen hollander. Dan zien we niet he.

  • Marcel Vandamme

    Toch niets abnormaal? Het gaat toch over de slimste mens ter wereld? Er zijn ook maar twee landen op de wereld die Nederlands praten... Gelukkig hebben ze dan geen Hottentot als jurylid gekozen... zou voor de man moeilijk zijn :)

  • Ilse Braet

    Yes! Kijk er naar!!!