Herman Brusselmans woont sinds kort samen met zijn vriendin: “Geprobeerd en de test doorstaan”

Herman Brusselmans en zijn vriendin Lena.
Twitter Herman Brusselmans en zijn vriendin Lena.
Het is van 2010 geleden, maar Herman Brusselmans (61) woont terug samen met een vrouw. De gelukkige is Lena, de 25-jarige Amsterdamse met wie hij al enkele jaren een koppel vormt.

“We zijn drie weken geleden samen gaan wonen”, zegt Brusselmans in de talkshow ‘Van Gils en Gasten’. “Dat is even wennen, maar we hebben een periode van repetitie gehad. Een dag of vier, vijf in de week woonden we al samen. Dat viel mee en daarom besloot ik dat ze mocht komen. Lena woont in Brussel en werkt in Waterloo, maar sinds kort ook gedeeltelijk in Gent en dat scheelt toch ook in verplaatsingen.”

Op de vraag of het meevalt, wil de schrijver niet veel dieper ingaan. “Dat behoort toch tot de privésfeer en daar wil ik liever niet op ingaan”, zegt Brusselmans. “Komen daar misschien kinderen van?”, probeert Van Gils nog. Waarop Brusselmans ironisch antwoord. “Het is nu 2018 en het eerste wordt verwacht in 2026, het tweede in 2031. Sven en Kat gaan ze heten.” 

Afgelopen zomer liet Brusselmans een darmgezwel wegnemen. “Ik heb natuurlijk schrik gehad, maar ik was opgelucht dat het goedaardig was en dat alles nu ok is.” In die periode werd Brusselmans erg gesteund door zijn vriendin, die is geen seconde van zijn zijde geweken, vertelde hij achteraf in een column in Humo. “Ze bleef aan mijn zijde, ze heeft mij overnacht en me helpen schuifelen naar het toilet. Ze sprak me moed in en bewees me voor de zoveelste keer dat liefde alles uit het bestaan haalt.”

De auteur vertelt in het programma ook over zijn zwaar alcoholgebruik. In zijn jeugd dronk hij nochtans niet, want Herman deed aan sport. “Maar toen ik stopte met voetballen, begon ik last te krijgen van angstaanvallen. Ik had daar veel minder last van als ik dronk”, verklaart hij. “Ik dronk om die angst te verdoven.” Maar dat bleek niet echt te werken. “Als je dronken bent, dan heb je helemaal geen controle meer. Ik was dan eventjes verlost van die angststoornis. Maar de volgende dag kwam het in alle hevigheid weer naar boven.”

Herman beseft nu dat hij toen niet goed bezig was. “Het was een verslaving”, knikt hij. “Ik dronk één fles whisky, één fles porto en vijftien pinten per dag. Ik was echt zwaar verslaafd.”

Op vrije jonge leeftijd moest Herman, toen 36, al afkicken. “Mocht ik doorgegaan zijn, dan had ik hier al lang niet meer gezeten”, beseft hij. “Ik heb toen echt heel rare dingen gezien”, vertelt de succesauteur over zijn waanbeelden. “Ik zag ratten in de kamer, het plafond naar beneden komen of mieren over mij kruipen. Heel raar.”




15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerrit De Gek

  Op de radio zei hij nog dat ze 27 was.

 • Jil Heirman

  Niks dan gelukwensen krijgt hij, maar wees als vrouw slechts een paar jaar ouder dan je vriend en je krijgt niks dan vernietigende commentaren..

 • jan latour

  wa een lelijk ventje die heeft zeker de evolutie van de mens niet meegemaakt

 • Steven Peeters

  He's living the dream

 • Katrien Van Vosselen

  toch goed dat hij terug het geluk heeft gevonden?