Heet jouw dochtertje ook Khaleesi? ‘Game Of Thrones’-babynamen populairder dan ooit in 2019

Daenerys 'Khaleesi' Targaryen in 'Game Of Thrones'.
HBO Daenerys 'Khaleesi' Targaryen in 'Game Of Thrones'.
Nu ‘Game Of Thrones’ aan het laatste seizoen begonnen is, is de hype rond het mythische land Westeros en alle personages die daar wonen groter dan ooit. Die personages lenen hun naam dit jaar dan ook vaak aan pasgeboren baby’s, want de ‘Game Of Thrones’-namen zijn enorm gestegen in aantal. 

De namen uit de serie zijn al een paar jaar populair onder nieuwe ouders, maar dit jaar spant de kroon. Zo werden er dit jaar 53% meer Ellaria’s geboren dan in 2018. Ook de naam Olenna steeg met 71%. Jorah ging dan weer met 36% naar boven. Het voorkomen van de naam Tyrion, die in 2018 ook al een topkeuze was, steeg met 20%.Hoewel Stark een achternaam is in de reeks, kregen 9% meer baby’s dan vorig jaar die mee als voornaam. 

Een andere geliefde keuze is de naam Khaleesi, die verwijst naar de drakenkoningin Daenerys Targaryen. De naam steeg van de 532ste plaats in de lijst van meest populaire babynamen (2018) naar de 493ste plaats in 2019.

Naargelang seizoen 8 van ‘Game Of Thrones’ vordert, zullen er naar alle waarschijnlijkheid nog nieuwe naamtrends opduiken die hun inspiratie halen uit de fantasyshow. 

Ellaria in 'Game Of Thrones'.
HBO Ellaria in 'Game Of Thrones'.
Lady Olenna Tyrell uit 'Game Of Thrones'.
HBO Lady Olenna Tyrell uit 'Game Of Thrones'.
Jorah Mormont uit 'Game Of Thrones'.
HBO Jorah Mormont uit 'Game Of Thrones'.
Tyrion Lannister uit 'Game Of Thrones'.
HBO Tyrion Lannister uit 'Game Of Thrones'.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernard Swenden

    kan alleen maar medelijden hebben met kinderen die 'Khaleesi' worden genoemd door hun ouders! die doen hun kind daar echt geen plezier mee, maar ja, ieder zijn eigen keuze

  • Willy De Gieter

    Ons hondje noemt khaleesi.