HBO komt met documentaire van twee uur na allerlaatste aflevering ‘Game of Thrones’

AP
Goed nieuws voor ‘Game of Thrones’-fans: nadat de laatste aflevering van de serie op 19 mei is uitgezonden, volgt nog een nabespreking. HBO komt namelijk met een twee uur lange ‘making of’ van het laatste seizoen. De documentaire wordt op 26 mei uitgezonden. 

‘Game of Thrones: The Last Watch’, zoals de documentaire heet, “duikt in de modder en toont de moeilijkheden en mooie momenten die horen bij het tot leven wekken van fantasiewereld Westeros in de studios, velden en parkeerplaatsen van Noord-Ierland”, laat HBO weten in een statement. Filmmaker Jeanie Finlay heeft daarvoor een jaar lang met de serie meegelopen.

Een saaie documentaire wordt het niet, bezweert HBO. “Dit is een grappig, hartverscheurend verhaal, dat vol humor en intimiteit wordt verteld. De documentaire maakt duidelijk dat het bitterzoet is om een geheel nieuwe wereld te creëren - en daar vervolgens vaarwel tegen te moeten zeggen.”

Voordat de documentaire wordt uitgezonden, wacht eerst het laatste seizoen van Game of Thrones. Het afscheid van de immens populaire serie start in de VS op 14 april. Telenet Play en Play More, dat ‘Game of Thrones’ in België uitzendt, volgt op de 15de. Het laatste, achtste seizoen van de serie bestaat uit slechts zes afleveringen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.