Hartverwarmend: iedereen wil de boete van Louis en Hubert betalen

Louis en Hubert krijgen hulp van buitenaf.
Vier Louis en Hubert krijgen hulp van buitenaf.
Louis en Hubert kregen triest nieuws in ‘Don't Worry Be Happy’. De broers verkopen al hun leven lang zelfgekweekte groenten, puur voor het plezier en als bezigheid. Maar een zware boete van het voedselagentschap dreigt roet in het eten te gooien. Toch is er een lichtpuntje: want vele kijkers willen hun boete betalen.

Louis en Hubert ontvingen een zware boete en kregen te horen dat ze hun hobby - op de markt staan - niet meer mochten uitvoeren. “We maakten er eigenlijk al geen winst op, dit was voor het plezier”, legt Louis uit. “Nu pakken ze mijn plezier af. En zo doen ze me eigenlijk dood. Gewoon dood.” Daarnaast kregen ze nog een hoge boete, van 780 euro. “Als ik alle dagen van de week naar de markt ga, verdien ik dat nog niet”, zucht hij. “Dat is evenveel als mijn pensioen.” 

Gelukkig springt Vlaanderen voor hen in de bres. Zo werd er al een crowdfunding-actie opgezet die het volledig bedrag van 780 euro heeft binnengehaald. De inzamelingsactie leverde zelfs 100 euro extra op. 

Ook Michel van den Brande stelde zich meteen kandidaat om de boete op zich te nemen, zo liet hij weten op Facebook. “Ik betaal die brave jongens hun volledige boete”, schreef hij. 

Louis en Hubert hebben nog niet gereageerd op alle liefdadigheid, en het is ook nog onduidelijk of er al een bedrag tot bij hen is geraakt.
213 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Cornelis

  Er worden elk jaar een pak mensen ziek door onhygiënisch voedsel. Het zal je kind maar wezen. Er wordt toch weinig nagedacht. Die controleurs doen het niet voor het plezier., maar redden levens...

 • patrick morel

  Worden de winkels aan wie ze leverden nu ook gecontroleerd en beboet of gaan ze daar liever niet.

 • Line Breemer

  de kleine man het geld uit de zakken schudden, daar zijn die diensten voor bedacht! Als het voedselagentschap met de gezondheid begaan is, dat ze dan eens gaan kijken in de voedingsfabrieken, en deze verbieden van een hoop 'brol' in onze voeding te draaien...... dat zou de volksgezondheid vooruit helpen...... Die mannen planten patatten..... die komen uit de grond, daar zit stof op.... dat is normaal...

 • Anneke Brusselmans

  Weer typisch voor België en wat gaan ze doen aan die politiekers dat hier weer enorme bedragen opstrijken als ze stoppen dat is allemaal normaal of wat we zullen wij hier wel werken en betalen en blij zijn dat we nog iets overhouden van ons loon om eten te kopen het moet gewoon stoppen hier zijn mensen genoeg die wat steun kunnen gebruiken i.p.v. rijken nog rijker te maken

 • albert verdeyen

  Bert Verdeyen Dit is nu echt Vlaanderen, pest gedrag en boetes tegenover de de kleine man en dat de politiekers dit nog steeds niet hebben begrepen .De actie om de boete te betalen is een succes zodat er nog mensen zijn met hun hart op de goede plaats.In alle grote tuinbouwbedrijven staan kasten vol gif en hebben ze een spuitvergunning???? Het loof van aardappelen werd kapot gespoten met Gramaxon ( onkruidverdeler)om ze beter te kunnen oogsten en werd de schil wat steviger.