Harry op huizenjacht in Marbella: "Dat is te klein, daar krijg ik geen adem in"

Harry Schurmans en zijn vrouw Olga.
VIER Harry Schurmans en zijn vrouw Olga.
Kunsthandelaar Harry Schurmans wil België ontvluchten. Maandag zien we in het VIER-programma 'The sky is the limit' hoe hij naar villa's van een miljoen euro zoekt in het Spaanse Marbella, terwijl sommigen zich afvragen hoe penibel zijn financiële situatie is.

Samen met zijn Russische vrouw Olga gaat kunsthandelaar Harry Schurmans op huizenjacht in het buitenland. Hij zoekt villa's met minstens vier slaapkamers, maar hij let daarbij wel op zijn geld. "Een miljoen is genoeg, of maximum anderhalf miljoen." Een andere villa brandt hij af: "Dat is te klein. Daar kan ik geen adem in krijgen."

De kunsthandelaar probeert al een tijdje zijn gigantische villa in Herentals van de hand te doen. Het populaire VIER-programma The sky is the limit doet uitschijnen dat Harry een geslaagde zakenman is, maar velen betwisten dat.

De balansen en jaarrekeningen van zijn bedrijf Euro-Art laten al jarenlang een negatief eigen vermogen optekenen en tonen aan dat zijn onderneming al jarenlang verlies draait. 

"Het risico op faillissement is reëel", schat een journalist van De Tijd. Hij vraagt zich af of reportagemaker Peter Boeckx ook nog dat verhaal zal laten zien in zijn programma over succesvolle rijken.