Hank Azaria stopt als stem van Apu bij The Simpsons

Het The Simpsons-personage Apu Nahasapeemapetilon met Homer en Marge.
Simpsons Het The Simpsons-personage Apu Nahasapeemapetilon met Homer en Marge.
Hank Azaria zal niet langer het The Simpsons-personage Apu inspreken. De Amerikaanse stemacteur heeft besloten na dertig jaar te stoppen als de Indiase winkeluitbater, vertelde hij aan SlashFilm.

De 55-jarige acteur weet niet of de makers Apu nu uit de animatieserie schrijven. "Wat ze met het personage gaan doen is hun beslissing. Het is aan hen en ze hebben dat nog niet bedacht. Het enige waar we het over eens zijn geworden, is dat ik de stem niet langer doe.”

Kritiek

Hank zei eerder al dat hij bereid was om te stoppen na klachten over de stereotypering van Apu. De kritiek en beschuldigingen van racisme werden mede aangewakkerd door de documentaire ‘The Problem With Apu’ uit 2017. Hierin vertelden meerdere mensen van Zuid-Aziatische afkomst hoe het voelde om op te groeien met Apu als enige 'Zuid-Aziatische' rolmodel op de Amerikaanse televisie.

Verdrietig

De acteur trok zich de kritiek erg aan en noemde het destijds verdrietig dat mensen er zelfs mee werden gepest. "Dat was zeker niet mijn bedoeling. Ik wil mensen vreugde en een lach brengen.”

The Simpsons-bedenker Matt Groening leek de commotie zich niet zo aan te trekken. "Ik ben trots op wat we doen in de show. Ik denk dat we in een tijd leven waarin mensen graag doen alsof ze beledigd zijn”, zei hij.

Stemacteur Hank Azaria. Hij zal niet langer de stem van Apu inspreken.
EPA Stemacteur Hank Azaria. Hij zal niet langer de stem van Apu inspreken.

QUIZ: The Simpsons zijn 30, test je kennis in onze 15 vragen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frederik Billiet

  Ach belachelijk...alles is tegenwoordig racisme!Laat alles zoals het was

 • Peter De Sutter

  Heel jammer dat hieraan toegegeven moet worden!...een heel leerrijk programma verliest een belangrijk karakter!

 • Filip Vanlaeken

  Tjongejonge, je mag je mond niet opendoen of je discrimineerd, niemand ontmoeten of je neemt hun gedachtengoed over, niemand complimenteren, met iemands privejet naar een tropisch eiland vliegen of je moet je schamen. Apu was grappig, stereotypes zijn grappig.

 • Alex Wellens

  Boee, Apu rules!!