Greta Thunberg onderwerp van nieuwe BBC-documentaireserie

AFP
De BBC gaat met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg een documentaireserie maken over haar internationale campagne. Dat meldt BBC Studios op zijn website. De documentaire gaat niet alleen over haar ontmoetingen met klimaatwetenschappers, maar volgt bovendien de “reis naar volwassenheid” van de 17-jarige activiste.

De BBC Studio’s Science Unit, de wetenschappelijke tak van de omroep, noemt klimaatverandering een van de belangrijkste thema’s van deze tijd. De baas van de studio, Rob Liddell, vindt het dan ook “een voorrecht” om met Greta samen te werken. “Ze is een icoon en een van de bekendste gezichten op deze planeet”.

Greta werd in 2018 bekend met haar schoolstaking voor klimaat, buiten het Zweedse parlement. Een jaar later maakte ze bekend om een jaar vrij te nemen van school om wereldwijd over klimaatverandering te spreken. Ze zeilde de Atlantische Oceaan over om te spreken bij de Verenigde Naties in New York, en ze stond vorige maand op het World Economic Forum in Davos.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DONALD BORREMANS

  Allee vooruit, nog wat meer politiek gestuurde aandacht via de media!

 • Yvez Metall

  Blijkbaar blijft deze comedie duren. Ongelooflijk !

 • Paul Nelen

  Amai wat een agressie tegen 17 jarig meisje dat gewoon wijst op klimaattoestand. Bravo voor haar volharding en idealisme, kan de wereld gebruiken.

 • Karel Vanormelingen

  Ben 3 maanden gelden 21 d in Indonesië geweest ,dat ze daar eens van hare neus gaat maken , probleem is daar lachen ze haar uit en dragen ze haar niet op handen maar buiten

 • joseph verbeke

  Wanneer gaat ze eens gaan tetteren in China ,India en of andere landen die meer vervuilen dan gans Europa samen?