Google viert de verjaardag van ‘Friends’ met grappige zoekresultaten

ap
Dat het iconische programma ‘Friends’ deze maand 25 kaarsjes uitblaast is werkelijk niemand ontgaan, ook Google niet. De zoekmachine voegde een grappig extraatje toe aan de zoekresultaten rond de reeks.

Fans die zoeken op ‘Ross Geller’ of ‘Monica Friends’ krijgen onder de eerste fotoresultaten een icoontje te zien. Wie daarop klikt, hoort een iconische zin uit de reeks. De oneliner wordt ondersteund door een leuke animatie. Zo roept Ross ‘Pivot’, zoals in de aflevering waarin de vriendengroep een zetel de trap op probeerde te duwen, waardoor je volledige scherm begint te draaien. Monica poets je scherm op, terwijl Phoebe haar iconische hit ‘Smelly Cat’ begint te kwelen. 

(lees verder onder de foto)

Google

Wie Chandler zoekt, krijgt zijn vertrouwde zetel te zien. Een klik op het icoontje tovert de eend en de kip, een tijdje de huisdieren van Chandler en Joey, tevoorschijn. Joey spreekt zijn iconische zin ‘Joey doesn't share food’ uit, terwijl de zoekopdracht naar Rachel uitkomt op haar iconische haarstijl ‘The Rachel’.

GoogleReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.