Goed nieuws voor fans van ‘The Crown’: ook serie over keizerin Sisi op komst

AFP
Goed nieuws voor alle fans van reeksen als ‘The Crown’ of ‘Downtown Abbey’: de Britse Amy Jenkins, die een deel van het scenario voor Netflix-hit The Crown schreef, gaat ook een (Amerikaanse) serie maken over keizerin Elisabeth (Sisi) van Oostenrijk (1837-1898). Dat melden onder meer Hollywood Reporter en Variety.

Het leven van de vorstin werd in de jaren vijftig onder de titel Sissi (voor de gelegenheid met twee ss’en) suikerzoet verfilmd in Oostenrijk, met de jonge Duitse Romy Schneider in de hoofdrol. De trilogie werd een hit van jewelste en wordt nog steeds door tv-stations in verschillende landen uitgezonden, vooral rond kerst.

Amy Jenkins gaat voor de serie boeken over Elisabeth bewerken van de Amerikaanse auteur Allison Pataki, die de afgelopen jaren The Accidental Empress en Sisi, Empress on Her Own het licht deed zien. Picture Perfect Federation gaat de serie produceren en proberen wereldwijd te verkopen.

Het leven van de keizerin was ook al eens het onderwerp van een musical, die eveneens in Nederland op de planken werd gebracht. De Duits-Oostenrijkse historica en journaliste Brigitte Hamann publiceerde in 1981 een serieuze en zeer uitvoerige biografie: Elisabeth; Kaiserin wider Willen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.