GEZIEN. ‘SOS 112': “Camera loopt en... doe maar iets”

De nieuwe scripted reality-reeks ‘Echte verhalen: SOS 112' vervangt ‘De Buurtpolitie’ op VTM.
VTM De nieuwe scripted reality-reeks ‘Echte verhalen: SOS 112' vervangt ‘De Buurtpolitie’ op VTM.

In de nieuwste toevoeging aan de ‘Echte Verhalen’-saga volgen we het gescripte reilen en zeilen op de spoeddienst. Even dacht de hypochonder in mij wat te kunnen bijleren. Hoe ik een hyperventilatie kan onderscheiden van een astma-aanval, bijvoorbeeld. En hoe ik nu eigenlijk best de hulpdiensten bereik: via SOS? Of 112? ‘De Buurtpolitie’ indachtig had ik beter moeten weten.

De aflevering begon met een getrouwd ambulanciersduo dat hun geëmmer over hun negende huwelijksverjaardag moest opbergen voor een melding van een vrouw in nood. Eenmaal daar trof de mannelijke ambulanciershelft een hulpeloze bejaarde vrouw aan in haar badkuip. De ‘ervaren’ hulpverlener schrok zich de pleuris, maakte rechtsomkeer en duwde zonder verdere uitleg zijn eega de badkamer binnen. Ook zij strompelde bijna over haar eigen schaamte wanneer ze de vrouw naakt in de badkuip zag liggen en vroeg of ze eventueel een handdoek over zichzelf kon draperen. Kwestie van het werken wat appetijtelijker te maken. 

Het noodgeval waarvoor Peppi en Kokki waren binnengedrongen bleek een kleine teen die vastzat in het ‘roosterke’ van de badkuip. Waarop de rest van het verhaal een loodrechte glijbaan richting dieperik werd. “Hedde gij toevallig bruine zeep in huis?”, vroeg Kokki. Een sloophamer daarentegen. Vijf minuten later lag grootmoe met badkuip en al op de brancard. Voilà, dat was ‘SOS 112'. Een kleuterige karikatuur van het ziekenhuiswezen naar het succesrecept van ‘De Buurtpolitie’: “Camera loopt en... doe maar iets.”

★☆☆☆☆
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudi Vee

  Helaas een ster teveel. Tenenkrullend amateurisme over de volledige lijn.

 • Raoul Blanckaert

  Hoe is het mogelijk dat dit nog kan. Wie maakt zo televisie. Nog erger dan "buurtpolitie".

 • Yves Coppens

  Belachelijk voor woorden nog slechter als die amateurs van de Buurtpolitie "kon dat nog"

 • Mathieu Peeters

  Hopeloos onnozel was de hele uitzending. Waarhalen ze zo iets uit en dan durven ze nog zeggen dat het echte verhalen zijn, belachelijk gewoon.