Exclusief voor abonnees

GEZIEN. “Genadeloos goed gemonteerd, die eerste ‘Kamp Waes’”

Tom Waes met een van de kandidaten uit ‘Kamp Waes’
VRT - deMensen Tom Waes met een van de kandidaten uit ‘Kamp Waes’
Nog maar eens een tv-programma waarin het woord ‘uitdaging’ vaker zal vallen dan pakweg ‘informatieanalyse’ of ‘vogelbekdier’, viel me te binnen bij aanvang van ‘Kamp Waes’, waarin gewone burgers zich door de toelatingsproeven van de special forces van het Belgisch leger proberen te slaan. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Benny Vandenberghe

  Vond het fantastisch. Dikke pluim voor Tom. En dat groot laweit van die midlukte bootcamp in de Limburg eruit. In zijn plaats zou ik in de grond zakken van schaamte

 • Luc Deville

  De grootste mond is bij de eerste afvallers. 0,0 doorzettingsvermogen, 100% lawaai.

 • Magwel Magni

  Op de stafkaart valt een soldaat steeds terug indien nodig en is 99% juist. Kijk naar de laatste Golf Oorlog waar de Amerikanen in de GPS een foutmarge in staken. Gevolg GPS toestellen tijdelijk onbruikbaar. Daarom werkt EU aan een eigen systeem, maar al wat elektronica is kan stuk gaan. Vandaar dat stafkaarten in het leger blijven bestaan. Oriëntatiecross is nog steeds een militaire sport.

 • Abdel Nasser

  Dat is een stafkaart waarop heel veel informatie te halen valt. Als je die niet goed kent dan is het moeilijk om je weg te vinden. Zeker een programma dat ik zal blijven volgen. @guido vermeyen: De beste presentators van VTM komen van VRT. Wat wil je nu daarmee zeggen?

 • Kristel Werkx

  Dat kaartlezen, daar had ik graag meer van gezien. Je ziet niet echt de kaart en wat zij precies moeten kunnen 'lezen'. Had voor mij niet de echte kaart moeten zijn maar een voorbeeld van. Het zijn idd allemaal sportmensen. Spijtig.