GEZIEN. 'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond' (VTM) ★★★★☆

Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond, met An Lemmens en Dina Tersago vanaf maandag 3 september 2018 bij VTM.
VTM Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond, met An Lemmens en Dina Tersago vanaf maandag 3 september 2018 bij VTM.
Vier jaar lang geen verliefde boeren die als gedesoriënteerde kalveren over de heide huppelen. Vier jaar lang geen rubbergelaarsde Dina Tersago die immer breedlachend ‘OEWIST?!’ in de huiskamer kegelt. Aan die lijdensweg komt nu een eind. Met ‘Boer zoekt Vrouw - De Wereld Rond’!

Vijf Vlaamse boeren in het buitenland smeekten begin dit jaar al om een Vlaamse soulmate. Gisteren mochten Bjorn, Jitse, Jeroen, Manu en Jan eindelijk ontdekken hoeveel vrouwen hun oproep hadden beantwoord. Geblinddoekt werden ze in een hangar op het platteland gedropt. "Is dat hier een seksspelleke?", snoof boer Manu de overdaad aan feromonen op. Zoiets. Eenmaal de blinddoek af ging werden de boeren getrakteerd op een krijsconcert als waren ze de jongens van Bazart. Wat volgde was een hilarische volksverhuis van opgetaloorde dames die rijendik voor hun geprefereerde boer samentroepten om hem persoonlijk hun brief te overhandigen. De sliert jonge blondines was voor cowboy Jan (29) en de rijpere dames solliciteerden voor de 53-jarige Manu. “Diene cowboy kannekik ni aan zenne”, loeide één. De vrouwen overhandigden niet alleen brieven maar ook memorabele openingszinnen zoals: ‘Mijn oma heeft de brief geschreven’ en ‘Ik ben groot, ik kan koken en ik kan zeker ook nog kweken’. Ook bier, nachtjapons en erotische literatuur werden met veel enthousiasme opgesolferd. Waarop de rockstertoestanden eerder ontaarden in een wekelijks post-concertgebeuren van Willy Sommers.

De hallucinante oogst van meer dan 1500 brieven, waarvan 789 voor Outback Jan, bewijzen dat 'Boer zoekt Vrouw' springlevender is dan een pasgeboren kangoeroe die net z’n achterpoten heeft ontdekt. De maandagavond ruikt weer volop naar artisanale feelgood. Of om het met de woorden van een bevlogen briefschrijfster te zeggen: “Stront, zalig!”
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  We zullen zien hoeveel van die uitverkoren vrouwen gaan terugkrabbelen naarmate ze dichter bij de winst komen. Want emigreren naar het buitenland en alles en iedereen achterlaten om daar alleen te gaan zitten met uw boer? Het is weinigen gegeven die geen heimwee krijgen naar familie en vrienden. Ik ben benieuwd.

 • Theo Striem

  Heb het gezien 1500 gekken die azen op een gratis reisje Voor mij afvoeren die handel

 • Ginette Cooleman

  Dina Tersago draagt dit programma , Lemmens daarentegen....

 • lucrece forrez

  prachtige aflevering hopelijk vinden ze echt allemaal d e juist en de ware in elke geval genoten van de uitzending

 • patrick morel

  Mooi gemaakt en arme Jan. Hopelijk beseffen veel briefschrijfsters hoe ver Australië is, hoe uitgestrekt en hoe anders het leven in de bush daar is.