Gevallen Roseanne Barr: "Ik ben géén racist"

Roseanne Barr.
EPA Roseanne Barr.
Roseanne Barr (65) heeft tekst en uitleg gegeven over de tweet die haar vorige maand haar televisieserie kostte. De 'racismetweet' over Valerie Jarrett (61), die als adviseur voor voormalig president Barack Obama (56) werkte, was volgens Roseanne antisemitisch en niet racistisch bedoeld.

"Ik heb me nooit ingelaten met racisme en zal dat ook nooit doen", twitterde Roseanne. "Ik ben niet waar mensen mij van beschuldigen." De gewraakte tweet, waarin de comédienne de afro-Amerikaanse moslima Jarrett de baby van de Moslim Broederschap en 'Planet Of The Apes' noemde, ging volgens Roseanne over "het antisemitisme van de deal met Iran". "Mensen met een laag IQ kunnen denken wat ze maar willen."

Roseanne's tweet over Jarrett maakte veel los. Zender ABC besloot direct te stoppen met de reboot van Roseanne, de televisieserie waarin de comédienne de hoofdrol vertolkte. Nu ze werkloos is, heeft Roseanne veel tijd gehad om na te denken. "Ik wil dat jullie weten dat ik in orde ben", twitterde ze donderdag. "Ik heb de tijd genomen om te reflecteren en inzicht te krijgen in wat ik heb gezegd en hoe dat verkeerd is opgevat." Ook liet Roseanne weten "snel" haar verhaal te doen in de media.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • an kobe

  Die vrouw heeft psychologische hulp nodig. Hopelijk zijn er mensen in haar omgeving die het beste met haar voor hebben en die die hulp voor haar zoeken...

 • JORIS NIJS

  Een echte verrijking die social media

 • jef de boeck

  ze is niet gevallen. 80 % van bevolking achter haar , volgend enquete.

 • dominique van beylen

  niemand geeft doe dat men racistisch is, en iedereen heeft racistische trekjes, dat is nu eenmaal menselijk, maar het mag niet ziekelijk worden. Geel, bruin, wit , zwart,....., we voelen ons allemaal wat beter dan de andere, en dan....

 • Sam El riff

  Haha zwaar racist dus