Exclusief voor abonnees

Gert Verhulst: twaalf stielen, dertien successen

Samson en Gert in 1998. Het grote succes, geheel met merchandising van cd’s en dvd’s tot Samsonworst en Samsonbrood, woedde toen in alle hevigheid.
BELGAIMAGE Samson en Gert in 1998. Het grote succes, geheel met merchandising van cd’s en dvd’s tot Samsonworst en Samsonbrood, woedde toen in alle hevigheid.
Als kind woonde hij op een bescheiden appartementje in Antwerpen, maar had hij al de ambitie bekend te worden. Toen de kleine Gert Verhulst in de zomervakantie bonen ging plukken om wat zakgeld te verdienen, wilde hij de beste bonenplukker van het hele veld zijn. Hij was ocharme 19 jaar toen hij presentator werd bij de BRT, 28 jaar toen hij Studio 100 oprichtte. En zie: op zijn 51ste is hij miljoenen waard, met riante woonsten in Oostduinkerke en Antwerpen. Niet slecht voor een bonenplukkertje dat, schijnbaar zonder moeite, twaalf stielen in dertien successen omzette.

We zetten ze even op een rijtje: tv-presentator, acteur, zanger, scenarioschrijver, jurylid, hulpkok, scheepskapitein, bedrijfsleider, talkshowhost, programmamaker, pretparkbaas en filmmaker. Dat zijn twaalf stielen en in geen enkele heeft Gert Verhulst voor ongelukken gezorgd, wel integendeel.

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mich lee

  Ik heb een grenzeloos respect voor mensen die het zelf maken, door het nemen van berekende risico's en zonder anderen hiervoor op te lichten. EN dat hebben Gert en Hans beiden gedaan. Ze waren ambtenaar bij de BRT, redelijk stabiel que werkzekerheid en pensioen, maar hebben toch het risico genomen om solo te gaan. Met succes. Voor hetzelfde geldt was het mislukt en sprak niemand nog van hen. Maar ook dan mag je respect hebben voor het genomen risico. In de VS krijgen mislukkingen ook respect

 • Paul Vanmaldeghem

  Hij heeft vooral zijn ondertussen bekend personage ontfutselt aan de VRT en vervolgens ondergebracht in een eigen productiehuis. Dat Samson en Gert gedoe was zeker niet zijn eigen creatie. Vele artiesten, als je ze tenminste zo mag noemen, hebben hem dit voor en nagedaan. Blijkbaar kunnen ze niet genoeg verdienen bij de VRT en moeten ze nadien in de politiek stappen of eigen producties opzetten. Waarheid heeft ook zijn rechten!

 • Stephan Van den Berghe

  Respect

 • Louwrens Decreton

  You love him or hate him.....maar respect voor wat hij bereikt heeft en miljoenen kids en...volwassenen fijne momenten bezorgt heeft.

 • Catherine MISTIAEN

  Ik keek samen met mijn zoontje naar Kabouter Plop en Wizzy Woppy. Goeie acteurs en mooie kostuums! Goeie muziek en goeie scenario's. Vond ik even goed als de Fabeltjeskrant ...