Gert en James meren aan in Oostende: nieuw seizoen ‘Gert Late Night' start aan de kust

Schommelen op het strand, poseren met de redders: het was gezellig bij de opnames van het nieuwe promofilmpje. Ook Viktor Verhulst, die achter de schermen werkt bij 'Gert Late Night', duikt erin op.
VIER Schommelen op het strand, poseren met de redders: het was gezellig bij de opnames van het nieuwe promofilmpje. Ook Viktor Verhulst, die achter de schermen werkt bij 'Gert Late Night', duikt erin op.
'Gert Late Night' gaat op reis. Voor het zesde seizoen meren Gert Verhulst (51) en James Cooke (34) eerst aan in Oostende met hun jacht Evanna. Pas na twee weken keren ze terug naar Antwerpen. "De sfeer zal compleet anders zijn aan zee", zegt Verhulst. Maar eerst: alle hens aan dek om hun opnamestudio aan de kust te krijgen. "We zullen zo'n tien uur onderweg zijn over het water."

Gert en James vertoeven pas vanaf september aan de kust, maar gisteren proefden ze al een dagje van de Oostendse zeelucht. Ze namen er de promoclip op van het nieuwe seizoen van 'Gert Late Night'. Daarin zal te zien zijn waar de Evanna binnenkort aanmeert: de Oosteroever, een gezellige jachthaven langs de kustlijn. "We willen met dit filmpje aankondigen dat we voor de start van het nieuwe seizoen van 'Gert Late Night' naar Oostende komen. James en ik hebben ons daarvoor speciaal ingeleefd in de Vlaamse dialecten. Dat is de rode draad van de trailer", vertelt Gert Verhulst. Tussen de opnames door stond hij gisteren trouwens nog met twee 'Samson & Gert'-shows op de planken in Plopsaland. "In het filmpje duikt een Limburgse dame op, een rondborstige man met humor en een paar bekende gezichten. Maar nee, ik ga hun namen niet verklappen. (lacht) Dat moeten de kijkers liefst zelf ontdekken." Wat Verhulst wél kan verklappen, is welke twee gasten sowieso op de Evanna komen logeren. "Christoff en Tourist LeMC zullen er alleszins bij zijn."

Niet de eerste keer

In Antwerpen moeten ze evenwel niet panikeren. Alleen de eerste twee van de zes weken 'Gert Late Night' worden aan zee opgenomen. Het is trouwens niet de eerste keer dat Verhulst en Cooke naar de kust trekken. In september 2017, voor het tweede seizoen, werd de eerste week van 'Gert Late Night' al eens in Cadzand gefilmd. Waarom nu de Koningin der Badsteden? "Dat is vooral op vraag van de stad Oostende zelf. Ons verblijf is mooie publiciteit voor hen, en voor ons is het tegelijk een goede gelegenheid om een andere omgeving te hebben, andere activiteiten te organiseren en gasten te ontvangen die iets meer gelinkt zijn aan de zee", vertelt Gert. "Tijdens onze tweede week in Oostende is er het Filmfestival, en het is de bedoeling dat we daar ook heel wat dingen rond doen. Ik zie vooral uit naar de dagactiviteiten die een heel andere look-and-feel en een andere sfeer zullen hebben."

Schommelen op het strand, poseren met de redders: het was gezellig bij de opnames van het nieuwe promofilmpje. Ook Viktor Verhulst, die achter de schermen werkt bij 'Gert Late Night', duikt erin op.
VIER Schommelen op het strand, poseren met de redders: het was gezellig bij de opnames van het nieuwe promofilmpje. Ook Viktor Verhulst, die achter de schermen werkt bij 'Gert Late Night', duikt erin op.

Vervelen? Nooit

Al zal de Evanna eerst nog in Oostende moeten geraken. "Een boot is gemaakt om te varen, hé. (lacht) We zullen toch al snel tien uur onderweg zijn. Eerst de Schelde op, en dan langs de zee naar Oostende. Het technische luik is gelukkig eenvoudiger. Da's gewoon over de weg."

Bart Tommelein (Open Vld), burgemeester van Oostende, was vorig seizoen zelf te gast op de Evanna en ziet de ploeg van 'Gert Late Night' maar al te graag komen. "Gert en James zullen zich geen moment vervelen. Aan de Oosteroever krijgt de boot een plek in een uniek stukje Oostende, dat in volle ontwikkeling is", zegt hij. "De periode leunt ook perfect aan bij het Filmfestival Oostende en het mode-event #MODEinOOSTENDE. We zijn blij dat we met dit programma onze stad in de kijker kunnen zetten."

Aan het programma zelf wordt er niet gesleuteld. "VIER en wij zijn blij met de cijfers en de reacties. We gaan wel een nieuwe rode draad hebben in het programma, opnieuw iets leuks en origineels", besluit Verhulst.

'Gert Late Night' is op 2 september terug op VIER.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Syl Hassler

    Zou leuk zijn om ook eens in andere steden aan te meren Bvb gent kortrijk enz