Exclusief voor abonnees

Geriater Ann Vandenbroucke (47) uit ‘Topdokters’: “Vreselijke plekken heb ik gezien”

Illias Teirlinck
In de Woestijnvis-reeks Topdokters op VIER loopt een opvallende verschijning rond. Ann Vandenbroucke barst van de liefde voor haar oudere patiënten, met wie ze ook al eens een polonaise danst. En toch: “We werken ons hier allemaal kapot”.

Je hebt 1% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jacques hillaert

  Ik ga elke week naar een rusthuis en ik spreek mijn bewondering voor de verpleging steeds opnieuw uit, het zijn topmensen

 • Elke Claes

  Maar ze doet het niet gratis, hè, Michel... Ik heb ook heel hard gewerkt om voor mensen te zorgen, maar het wordt heel vaak heel vanzelfsprekend gevonden, hulpvragers worden arrogant in hun eisen, en dan is het op een gegeven moment op.

 • Elfie Berneel

  Het is inderdaad schrijnend in sommige rusthuizen. Tis schandalig

 • carine francoys

  Dat is een dokter met het hart op de juiste plaats hoor en zie ze graag bezig in topdokter zo spontaan vrolijk dat is een grote aanwinst voor het ziekenhuis veel dokters kunnen er nog van leren...dikke pluim...

 • adam naaktgeboren

  In welk ziekenhuis werkt zij? Ik zie de zorgkundigen en verpleegkundigen niet dansen waar ik werk. Ze ploffen neer op een stoel als ze al eens effe de tijd hebben om rustig te eten,... Hoe groter de vergrijzing hoe beter voor haar. Kwaliteitsvol oud worden of zijn is iets anders. Prof. Lauwers KUL zei ooit” pijn is iets wat de mens tweemaal zo ziek maakt tegenover wat hij is zonder pijn” sommige aandoeningen moet je niet behandelen, enkel de pijn.