Gentse sterrenchef beoordeelt hobbykoks in nieuw VTM-programma: “Ik verwacht geen driesterrenmaaltijd”

Chef-kok Marcelo Ballardin van het Gentse restaurant OAK zal te zien zijn in het nieuwe VTM-programma 'Mijn keuken mijn restaurant'.
Nimmegeers Chef-kok Marcelo Ballardin van het Gentse restaurant OAK zal te zien zijn in het nieuwe VTM-programma 'Mijn keuken mijn restaurant'.
Topchef Marcelo Ballardin (38) van de Gentse sterrenzaak OAK zal de hobbykoks beoordelen in het nieuwe VTM-programma ‘Mijn keuken mijn restaurant’. Dat doet hij met niemand minder dan Sergio Herman. “Ik verwacht geen driesterrenmaaltijd, gewoon lekker eten zoals je bij vrienden krijgt voorgeschoteld”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Ballardin heeft al een groot deel van de wereld gezien. De chef groeide op in Brazilië  met zijn Italiaanse ­vader en Braziliaanse moeder en maakte daarna tussenstops in onder andere Florida. Hij leerde koken in Londen bij Le Cordon Blue en verfijnde zijn stiel verder bij Hertog Jan in Brugge en ­Pure C in Cadzand. In 2014 opende hij OAK in Gent, dat drie jaar later een eerste Michelinster binnenhaalde. En vorig jaar won Ballardin nog een tv-wedstrijd in Zuid-Korea. 

Nu wordt de sterrenchef dus een nieuw gezicht in ‘Mijn keuken mijn restaurant’. “Ik ga streng oordelen op de basics”, vertelt het kersverse jurylid. “Als de kandidaten de essentie niet ­onder de knie hebben, hebben ze zelfs als hobbykoks geen plaats in het programma.”

Wanneer ‘Mijn keuken mijn restaurant’ start en wie de tien deelnemende hobbykoks zijn, wordt later meegedeeld.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.